'Kapılarını, odalarını termik santrale kale yaptılar'

Muhtarlarla yemekte bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, termik santral mücadelesinde vatandaşların 'termik santral istemiyoruz' haykırışlarına kulak veren ve termik santralin yapılmamas?

GÜNDEM 27.12.2018 17:00:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de görev yapan mahalle muhtarları ve azalarla yemekte bir araya geldi.

 

MUHTARLARLA BULUŞTU

 

Dün saat 12:30’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen yemekte konuşan Başkan Akay, “Hepimiz 30 Mart 2014’te sandıklardan çıkarak, son 5 yıldır Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim seçildiğimiz dönemde nüfusu 115 bin olan ve bugün 170 binlere gelen Çerkezköy’de, büyüyen bir Çerkezköy’de görev yapıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız görevin sorumluluğu ve ağırlığı 5 yıldan bugüne katlanarak büyüyerek bugünlere geldi” dedi.

“DERDİMİZ ÇERKEZKÖY”

 

Dertlerinin Çerkezköy olduğunu ve daha güzel, daha mutlu bir Çerkezköy’de hizmet etmek üzere görevler aldıklarını kaydeden Akay, “Bu görevi milletten alarak bugünlere geldik. Şimdi yeni bir seçim döneminin arifesine doğru yaklaşıyoruz. Umut ediyorum bu herkese de, Çerkezköy’e de hayırlı uğurlu olur. Bugüne kadar iyi niyetle, birbirimizle paylaşarak, konuşarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalıştık, çabaladık. Dolayısıyla muhtarlarımızla yan yana olduk. Eksiklerimiz olmuştur. Zaman zaman vatandaş muhtarı bulmuştur, zaman zaman azamızı bulmuştur, zaman zaman meclis üyemizi bulmuştur, zaman zaman beni bulmuştur. Bu buluşmalarda hepimizin derdi Çerkezköy’deki vatandaşımızın derdini dinleyip buna çözüm getirebilmekti” dedi.

 

“İYİ NİYETLE GÖREV YAPTIK”

 

İyi niyetle görev yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Akay “Eksik kaldığımız alanlar olmuştur. Ancak biz son 5 yıllık dönemde muhtarlarımızla iyi bir iletişim kurarak vatandaşa hizmet etmeye çalıştık. İlişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Her an birbirimizi dinlemeye çalıştık ve bugünlere kadar geldik. 5 yıllık süreçte Çerkezköy’ün altyapısına, üstyapısına çok ciddi yatırımlar yaptık, bunları da hep beraber yaptık. Biz vatandaşımızdan gelen istekleri, talepleri, ihtiyaçları, birinci başlangıç noktası muhtarlıklarımız, sonra meclisimiz ve belediyemiz çerçevesinde ilerleterek bunları yapmaya çalıştık” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN CİDDİ ALTYAPI SORUNLARI VARDI”

 

5 yıl önce göreve geldiklerinde Çerkezköy’ün ciddi altyapı sorunları olduğunu anımsatan Vahap Akay “Ani su baskınları, dere taşkınları yaşayan ve derelerle ilgili ciddi ıslah ihtiyaçları olan bir Çerkekzöy vardı. 28-30 kilogram yağışta su baskınları altında kalan Çerkezköy’e 2014’ten itibaren hep beraber büyükşehir belediyemiz, Çerkezköy belediyemizle, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle el ele hizmet ettik ve bugünlere kadar geldik. 5 yıl evvel Çerkezköy’ün derelerine akan kanalizasyon şimdi arıtma tesisine gidiyor. 28 kilogram yağışta su baskınının olduğu Çerkezköy 60-70 kilogramları görmesine rağmen su baskınları yaşamıyor. Çorlu Deresi’nde yapılan çalışmalar ve düzenlemeler sayesinde dere taşkınları ile mahallelerimiz anılmıyor. Biz bunların hepsini vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşlerle,  ihtiyaçlarla yaptık” diye konuştu.

 

“DEVLET SU İŞLERİ’NİN DEMEDİK, EL ATTIK”

 

Belediyenin görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen pek çok konuya el attıklarını söyleyen Akay “ Dere ıslahı Devlet Su İşleri’nin demedik, el attık. Belediyenin yetki ve sorumluluğunda olmayan alanlarda dahi milli eğitimin alanlarında, spor alanlarında, diyanetin, karayollarının alanında demedik belediye olarak bu işin içerisine girdik. Sadece ve sadece vatandaşlarımızdan aldığımız ihtiyaçları karşılamak üzere bunları yaptık. Hedeflerimiz vardı. Çerkezköy’de ciddi yer altı çalışmaları yaptık. Kanalizasyon altyapı çalışmaları yapıldı. Yağmur suyu çalışmaları yapıldı. Kızılpınar ve Çerkezköy’de 2 pazaryerini tamamladık ve hizmete açtık. Veliköy Düğün Salonu’nu hizmete açtık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attık, inşaatı devam ediyor. Çerkezköy’ün 118 noktasında park ve yeşil alan çalışması yaptık. 10 mahallemizde bulunan bütün yeşil alanları, parkları vatandaşlarımıza teslim ettik. Çerkezköy’de her mahallemizde spor alanları ortaya çıkardık. Spora, spor alanlarına yatırım yaptık” dedi.

 

“SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, ÖNÜMÜZDEKİ 50 YILI DÜŞÜNDÜK”

 

Yer altında, yer üstünde ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Akay “Aldığımız kararlarda zaman zaman eleştirildik. Ancak Çerkezköy’ün önündeki 50 yılını düşünerek, büyüyen Çerkezköy’ün artan nüfus hızına göre bazı kararlar almak zorunda kaldık. Trafik sirkülasyonu ile ilgili ciddi kararlar aldık.  Bu aldığımız önemli kararlardan bir tanesiydi. Çerkezköy’ün yapılan yatırımlarında, aldığımız önemli kararlarında sadece bugünü de önündeki uzun yılları görüyor, gözlemliyor ve Çerkezköy’ün büyümesini o plana göre yapıyor olmamız lazım. Dolayısıyla bütün bunları yaparken paylaşarak yaptık. İnşallah bundan sonraki süreçte de paylaşarak yapacağız” dedi.

 

“GÖNÜLLERE DOKUNMAYA ÇALIŞTIK”

 

Çerkezköy’ü birlikte yönetme anlayışının her defasında altını çizdiklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşlarımızdan aldığımız karşılıkları, vatandaşlardan aldığımız geri dönüşleri, muhtarlarımızla paylaştık, herkesle paylaştık. Ona göre kararlar verdik, ona göre yatırımlar yaptık. Sadece Çerkezköy’ün yer altına değil, sadece Çerkezköy’ün yer üstünde gözüken yatırımları değil, biraz da gönüllerimizi bir araya getirerek işler yapmaya çalıştık. Gönüllere dokunmaya çalıştık” dedi.

 

“MUHTARLARIMIZIN HER SÖYLEDİĞİNİ KIYMETLİ KABUL ETTİK”

 

Son 5 yılda Çerkezköy’de gözlerini dünyaya açan bebeklere hayırlı olsuna gittiklerini, 8 bin 500 aileyi ziyaret ettiklerini dile getiren Akay “Çerkezköy’e yeni gelenlere hoş geldine gittik. Kandilleri bir kandil şekeriyle hatırladık, hep beraber iftar sofralarında muhtarlarımızla birlikte on binlerce vatandaşımızla aynı iftar sofrasında buluştuk. Yalnız başına yaşayan ailelerimizi muhtarlarımızla beraber tespit ettik. Çerkezköy Belediyesi bugün 330 noktaya sıcak yemek servisi yapar oldu. Zor gününde, taziye anında taziye çadırlarıyla, taziye ikramlarıyla vatandaşlarımızın yanında olduk. Binlerce insanımızı Edirne’ye, İstanbul’a camilere, Çanakkale’ye şehitliğe gönderdik. Düğünde, dernekte, nişanda, mutlu günde hep beraber vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya çalıştık. Okula yeni başlayan kardeşlerimizin yanında olduk. Bunları hep beraber yaptık. Çerkezköy’ün güzelliğini paylaşarak yaşamaya çalıştık. Ülkemizin dört bir yanından, 81 ilinden gelen vatandaşlarla buluştuğumuz bu topraklarda daha fazla paylaşıma ihtiyaç var dedik ve muhtarlarımızın her söylediğini kıymetli kabul ettik. Bu çerçevede bugüne kadar bu paylaşımda bulunan muhtarlarıma, azalarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir birliktelik yaşadık” ifadelerini kullandı.

 

MUHTARLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Termik santral konusuna da değinen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, seçilmişlerin gücünü milletten aldığını ifade ederek “Ekim 2016 tarihinde Çerkezköy’ün başına bir kara bela musallat oldu. Bu kara belanın adı termik santraldi. El ele, gönül gönüle vatandaşlarından aldığı ‘Bu topraklara termik santral yapılmasın, istemiyoruz’ haykırışını korkmadan, sıkılmadan, sinmeden, her türlü baskıya rağmen yüksek sesle Çerkezköy’ün muhtarları olarak, hiçbir yönlendirmeye, hiçbir yanlış bilgiye kulak asmadan ‘Biz Çerkezköy’e termik santral yapılmasını istemiyoruz, benim sokağımdaki, benim mahallemdeki vatandaş bu topraklara termik santral istemiyor’ diyen tüm muhtarlarıma ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KAPILARINI, ODALARINI TERMİK SANTRALE KALE ETTİLER”

 

2 yılda Çerkezköy’de termik santral yapılmasını savunanlar, Çerkezköy’de termik santral yapılmasına sessiz kalanlar, kapılarını, odalarını termik santrale kale edenlerin olduğunu kaydeden Akay “Çerkezköy’de bazı kapılar, bazı alanlar termik santrale kale yapıldı. Bunları gördük, gözlemledik. Vatandaşın haykırışına, karşı kulaklarını, gözlerini kapatanlar oldu. Ancak gücünü milletten, sandıktan alarak görev yapan muhtarlarım bu haykırışa kulak verdi, yanımızda oldu. Hep beraber olduk ve bugün bakanlık bir açıklama yaptıysa, ‘termik santral yapılması teknik nedenlerden iptal edildi’ dediyse burada bulunan tüm muhtarlarımın bunda çok ciddi katkısı vardır. Bana göre yaptığımız bütün hizmetlerin çok daha önünde, çok daha yukarısındadır” diye konuştu.

 

MUHTARLARLA SELFİE

 

Akay, 2019 yılının Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek tüm muhtarların yeni yılını kutladı. Yemeğin ardından muhtarları tek tek uğurlayan Başkan Vahap Akay, muhtarlarla selfie çekinmeyi de ihmal etmedi. Geleneksel selfiesini çeken Akay’ın selfie çubuğuna göndermede bulunarak yaptığı “Bende selfie çubuğu gibi kol var” esprisi, muhtarları kahkahaya boğdu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU