Reel ve Finans Sektör için bir araya geldiler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları'nın 9'uncusu Süleymanpaşa'da düzenlendi.  Düzenlenen topla

GÜNDEM 26.12.2018 16:33:00 0
Reel ve Finans Sektör için bir araya geldiler

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis Başkan Yardımcısı; Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Bayındır,Yönetim Kurulu Üyesi Gönül İşbul, Genel Sekreter İbrahim Karağöz ile oda ve borsaların yöneticileri tarafından karşılandı.

 

"HER İKİ SEKTÖRÜN DE GÜÇLENMEYE İHTİYACI VAR"

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın toplantı öncesinde yaptıkları ortak açıklamada iki sektörün birbirini anlamaya ve dinlemeye ihtiyacı olduğunu belirterek sıkıntılı süreçten ele ele vererek çıkılacağına dikkat çekti. Tüm Trakya bölgesindeki il ve ilçeleri burada buluşturarak bankacılarla bir araya getirdiklerini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bankaların genel müdür ve genel müdür yardımcılarının KOBİ’lerin sorunlarını dinlemek üzere sahaya inmelerinin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, "Reel sektör ve finans sektörü bu toplantılarda birbirlerini daha iyi anlama imkanı buluyor. Ortak çözümler geliştiriyoruz. Her iki sektörün de güçlenmeye ihtiyacı var" dedi.

 

ÜLKENİN BÜYÜMESİ VE KALKINMASI İÇİN

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin finansmana ulaşabilme kanallarının açık tutulmasının çok önemli olduğuna vurgu yaparak son dönemde ekonomide olumlu gelişmeler olduğundan, ancak ekonomideki canlanmanın henüz istenilen noktaya gelmediğinden bahsetti. Oda ve borsalardan gelen talepleri TOBB olarak hükümette ilettiklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu hükümetin bundan hareketle 4 sektörde vergi indirimi yaparak piyasaların canlanması noktasında ilk adımı attığını dile getirdi. Kısa çalışma ödeneğinin aktif hale geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu "Ödeme sıkıntısına düşen mükelleflerin SGK borçlarına 60 ay vadelendirme sağlandı. Ziraat ve Halkbankası önderliğinde İş Bankası ve Vakıfbank’la da beraber konut kredisi faizleri düşürüldü. 5 yıldır talep ettiğimiz devrim niteliğindeki bir gelişme olarak, ticari alacak sigortasında adım atıldı. Önümüzdeki dönemde bunun hayata geçirilmesi ile ilgili mevzuat çıktı. Son 25 yılda çeşitli sıkıntılı dönemleri hep beraber atlattık. Reel sektör ve finans sektörü el ele verip diyoruz ki: Biz Türkiye için varız" dedi. TBB Başkanı Hüseyin Aydın ise reel sektör ve finans sektörünün ülkenin büyümesi ve kalkınması için ne yapması gerekiyorsa onu konuşmak için bir araya geldiklerini bildirdi. Aydın, toplantı sonrasında firmalarla birebir görüşmeler de gerçekleştirerek sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti.

 

Haber / Özge MERİÇ