'Şarkılarla Atatürk' konseri yoğun ilgi gördü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 88. Yıldönümü kapsamında Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu tarafından 'Şarkılarla Atatürk' isimli kons

GÜNDEM 24.12.2018 14:50:00 0

Edirne Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 'Şarkılarla Atatürk' konseri düzenlendi. Katımlımın yoğun olduğu konserde Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Zeybek; gösterisi de büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sahneye çıkarak, İzmir Marşı’nı seslendirdi. İzmir Marşı’na geceye katılan tüm Edirneliler de eşlik etti.

 

"ÖYLE BİR AŞK Kİ BU"

 

Başta Şef Özgen Kıskaç olmak üzere tüm sanatçılara teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Cumhuriyeti’mizin kurucusu, büyük kurtarıcı, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin ama en önemlisi hiç gitmeyişinin 88. yılındayız. Bazen soruyorlar; İnsan hiç görmediği birini aşık olabilir mi? Cinsiyet olmadan kadın da erkekte; genç de yaşlı da olabilir mi? Olabilir. Bunu tüm dünyada 7,5 milyar insan içinde yaşayan sadece ve sadece Türk Milleti’nin fertleri. Bunu yaşayanlar sadece Atatürk’ün evlatları. Öyle bir aşk ki bu 60 yıl önce ölmüş bir insanı bugün doğmuş bir çocuk; 3-4 yaşından itibaren gerçekten aşık oluyor. Kadının kocasını; kocanın kadını kıskanmadığı tek aşk bu. Gazinin aşkı, Atatürk’ün aşkı. Atatürk’ün evlatları olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Bu akşam bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rahmetle, minnetle ama en önemlisi şükranla yad etmemizi sağlayan koromuzu, değerli şefimizi kutluyorum" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK