İkili iş birliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi Yönetimi, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bir dizi ziyarette bulundu. Düzenlenen ziyaretler kapsamında Türkiye-Arnavutluk Ortak Araştırma Merkezi ile ilgili Tiran Üniversitesi ile Trakya Üniv

GÜNDEM 23.12.2018 15:15:00 0
İkili iş birliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi tarafından Arnavutluk’un başkenti Tiran’da “Türkiye-Arnavutluk Ortak Araştırma Merkezi” kurulması amacıyla düzenlen ziyarete Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz katıldı.

 

İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Türkiye-Arnavutluk Ortak Araştırma Merkezi ile ilgili Tiran’da düzenlenen toplantıda, Yüksek Öğretim Kurumu’nu temsil eden Trakya Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda, Arnavutluk Tiran Üniversitesi’nde, “Türkiye-Arnavutluk Ortak Araştırma Merkezi” kurulması konusuyla ilgili ayrıntılar görüşülerek bir planlama yapıldı. Toplantıya, Trakya Üniversitesi heyetinin yanı sıra Tiran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mynyr Koni ile Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, YTB Başkanı Abdullah Eren, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş katıldı. Ziyaret kapsamında ayrıca Tiran Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi arasında ikili iş birliği protokolü de imzalandı.

 

SOYDAŞ TOPLUM LİDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

 

ALSAR Vakfı ve YTB’nin ortaklığında Tiran’da düzenlenen “Osmanlı Uygarlığı Sempozyumu”na katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, sempozyumun ardından Elbasan Aleksander Xhuvani Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İskender Topi’yi ziyaret etti. İki yıldır üzerinde çalışılan ve Yunus Emre Enstitüsü’nün de destekleri ile Elbasan Üniversitesi’nde Türkoloji Bölümü’nün kurulması ve sürdürülmesi konusunda Prof. Dr. İskender Topi ile istişarede bulunuldu. Heyet, Elbasan Aleksander Xhuvani ziyaretinin ardından, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ve Makedonya başta olmak üzere birçok Balkan ülkesinden soydaş toplum liderleri ile bir araya geldi.

 

Haber / Seda AKYOL