Tekirdağ'da iş dünyası temsilcileri ile buluştu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Tekirdağ'da düzenlenen "İş Dünyası Temsilcileri Toplantısı"nda iş insanları ile bir araya geldi.

GÜNDEM 17.12.2018 18:19:00 0
Tekirdağ

Toplantıda konuşan Nebati, “Türkiye, özellikle son 16 yılda göstermiş olduğu büyük performansla sadece coğrafyamızda değil; dünyanın önemli ilgi alanlarından birisi haline gelmiş durumdadır. Adeta sessiz devrim şeklinde gerçekleştirilmiş olan bu diriliş, Türkiye'yi sadece vatandaşlarını mutlu eden bir konumda değil; aynı zamanda bölgesinin ve dünyanın önemli ülkelerinden birisi olmasına sebep oldu” dedi.

 

YENİ YILA BÜYÜK UMUTLARLA GİRECEĞİZ

 

Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu söyleyen Nebati, “2000 yılı öncesindeki yaşam kalitesiyle bugünkü yaşam kalitesi değişti. Bugün geldiğimiz Türkiye'yi düşünmemiz, idrak etmemiz ve değişimi hissetmemiz lazım. Dile getirmekten de çekinmememiz lazım. Türkiye zenginleşiyor, Türkiye büyüyor” dedi. Yeni yıla büyük umutla girileceğini ifade eden Nebati, “Beyaz eşyada ÖTV'yi sıfırladık. Otomobil satışlarında artışı sağlamak için ÖTV'yi indirdik. Mobilyada KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Finansal alanda bankalarla ilgili her türlü işlemler yapıldı. Supap işlemlerinden her türlü adımlar atıldı. Bugün geldiğimiz noktada stabil bir döviz, eksiye düşen bir enflasyon ve tarihin en çok rakamı yakaladığı cari fazlasının olduğu bir dönemdeyiz. Cari fazlamız var ve kasım ve aralık aylarının sonuçları açıklandığı zaman çok daha iyi bir netice alacağımızdan, yeni yıla çok büyük bir umutla gireceğimizden emin olabilirsiniz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ