Kültür Merkezi'nde sona gelindi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından başlatılan 'Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi' projesi kapsamında yapılan Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi'nde sona gelindi.  

GÜNDEM 17.12.2018 15:03:00 0
Kültür Merkezi

Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi'ni inceleyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, merkezin mahalle halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

 

TÜM İHTİYAÇLARIN KARŞILANABİLECEĞİ ŞEKİLDE TASARLANDI

 

Yaklaşık 2 milyon TL yatırım bedeli olduğu belirtilen Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi'nin içerisinde sağlık merkezi, muhtarlık, nikah salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığı kaydedildi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "İlimizin büyükşehir statüsüne geçmesiyle köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını belirledik. İhtiyaçlarımız arasında en önemlisi olan kültür merkezlerinin temellerini attık. Trakya’nın incisi Marmaraereğlisi ilçemizin tüm mahalleleriyle birlikte gelişmesi için ‘Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi’ projemizi başlattık. Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezimizin kaba inşaatı tamamlandı. Çeşmeli Mahallemizdekinin ise birinci katı tamamlanmak üzere. Kültür merkezimiz içerisinde muhtarlık, düğün salonu, sağlık odası, nikah salonu, kafeterya çok amaçlı salonlar olmak üzere mahallemizin tüm ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde belediyemiz mimarlarınca projelendirildi. Alt katının açılışını bir ay içerisinde yapacağız. Aynı şekilde Yakuplu Mahallemize de Kültür Merkezi yapacağız. 2 Milyon TL yatırım bedeli olan merkezimizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Mahallelerimiz yatırımlarımızla daha modern ve daha yaşanılabilir hale geliyor" sözlerine yer verdi. Başkan Uyan, Kültür merkezini inceledikten sonra mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

 

Haber / Seda AKYOL