Hastanedeki yatak kapasitesi arttırılıyor

Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Tekirdağ Şehir Hastanesi Değerlendirme Toplantısı'nda, 480 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi çalışmal

GÜNDEM 16.12.2018 14:05:00 0
Hastanedeki yatak kapasitesi arttırılıyor

Sağlık Bakanlığı Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Tekidağ Şehir Hastanesi Değerlendirme Toplantısı'na Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Rahmi Kılıç,  Genel Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Naim Ata, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, Genel Müdürlük ilgili Daire Başkanları ve yetkilileri, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ilgili Daire Başkanları ve yetkilileri, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Cengiz Becerir, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa Dönmez, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. S. Ender Çubukçu, Önder Çakal, Tolga Atasever, Tekirdağ Devlet Hastanesi Yöneticileri ile Müşavir ve Yüklenici Firma yetkilileri katıldı.

 

YATAK SAYISI 560'A ÇIKARTILDI

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi Değerlendirme Toplantısı'nda Sağlık Bakanı Uz. Dr. Fahrettin Koca gözetiminde Sağlık Bakanlığı, TBMM Başkanvekili ve Tekirdağ Milletvekili Prof.Dr.Mustafa Şentop, AK Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekil Mustafa Yel, AK Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in kıymetli destek ve katkılarıyla "480" olan yatak sayısının "560" a çıkartılması kararı alındı.

 

ÖZELLİKLİ SAĞLIK HİZMETLERİ VERİLMESİ PLANLANIYOR  

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde verilmesi planlanan özellikli sağlık hizmetlerini açıklayan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Cengiz Becerir, Tüm dünyada oldukça popüler olan robotik teknolojiden son yıllarda tıbbın birçok alanında da yararlanılıyor. Robotik teknolojiden fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında özellikle yürüyemeyen veya yürüme kısıtlılığı olan hastalarda robotik bir cihaz yardımıyla bacakların yürüme hareketlerin taklit edilmesi prensibiyle çalışan ve tedavide kullanılan bir sistem" sözlerine yer verdi. Perinatoloji Bölümü'nde özellikli sağlık hizmetleri arasında yer aldığını belirten Becerir,"Hipertansiyon ve diyabet problemi olan veya gebeliğinde preeklampsi, erken doğum tehdidi, büyüme ve gelişme sorunu gibi riskli gebelik süreci yaşayan anne adaylarına tanı ve tedavi hizmeti sunuyor. Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT) teknolojisi, bilgisayarlı tomografi (CT) ile birleştirilerek, birçok hastalığın teşhisine olanak sağlayan ve bu alanda dünyada kullanılan en ileri teknoloji tıbbi görüntüleme yöntemidir. PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılmaktadır. Bunun yanında nedeni bilinmeyen ateş gibi “tanı konulamayan hastalıkların” teşhisi, enfeksiyon odaklarının bulunması, kalp hastalarında canlı dokunun tespiti ile Alzheimer ve demansın ayrımında da etkinliğinden yararlanılmaktadır. Özellikle kanserin ilk teşhisi, evrelenmesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması için tüm aşamalar PET/CT cihazı ile gerçekleştirilmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

"ERKEN TANI VE TEDAVİSİ ÇOK ÖNEMLİ"

 

Rop Tanı ve Tedavi Merkezi hakkında bilgi veren Uz. Dr. Cengiz Becerir, "37. haftadan önce doğan bebeklere prematüre bebekler diyoruz. Erken doğan bebeklerde görülen en önemli göz problemi PermatüreRetinopatisi (ROP)’dir. Erken doğumdan ötürü gelişimini tamamlamamış damarlar nedeniyle retina tam oksijen alamaz ve normal olmayan zararlı yeni damarlar oluşur. Bu da retina tabakasında kanama, kabarma ve büzüşmeye gibi sonuçlara yol açar. Tedavi edilmezse görmeyi tamamen bozan ve prematüre bebeklerin en önemli göz sorunlarından biri olan "prematürelik retinopatisi" (ROP) ortaya çıkar. İşte bu nedenle Retinopati’nin erken tanısı ve tedavisi çok önemlidir" dedi. İnme Merkezi ile ilgili konuşan Becerir, "Felç, adı ile de bilinen inme, çoğunlukla beynin bir bölgesinin oksijen ve şeker ihtiyacını sağlayan kan akımının aniden kesintiye uğramasıyla, bazen de beyin dokusu içine kanama ile ortaya çıkar. Kalp krizinden esinlenerek bu duruma “beyin krizi” adını verenler de vardır.  Bu durumda beyin hücrelerinde geçici veya kalıcı bir hasar oluşur. İnme geçiren hastanın nerede ve nasıl tedavi ve bakım gördüğü önemlidir. Son yıllarda sağlanan en önemli gelişme hastaların erken dönemde kalp krizi geçiren hastaların yatırıldığı koroner yoğun bakım ünitelerine benzer şekilde yapılandırılmış “İnme Merkez”lerinde veya daha sık kullanılan adıyla “İnme Ünitelerinde” bakım ve tedavi gördüklerinde belirgin fayda sağlanmasıdır" sözlerini kullandı.

 

 Haber / Özge MERİÇ