CHP ile İYİ Parti Tekirdağ'da işbirliği yapacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimlerde işbirliği sağladı. İki liderin baş başa yaptığı görüşme sonunda Tekirdağ'?

GÜNDEM 13.12.2018 11:14:00 0
CHP ile İYİ Parti Tekirdağ

CHP ile İYİ Parti 21 büyükşehirde işbirliği yapma kararı almasının ardından Büyükşehirler dışında kalan iller ve bazı metropol ilçelerle ilgili de görüşmelerin devam edeceğini açıklandı. Bu il ve ilçelerde işbirliği imkanı olup olmadığının araştırılacağı belirtilirken, işbirliği imkanı bulunmazsa her partinin kendi adayını çıkaracağı açıklandı. İki parti arasındaki mutabakata göre ortaya çıkan tabloda CHP’nin aday çıkartacağı iller arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Eskişehir, Bursa ve Adana yer alırken, İYİ Parti’nin aday çıkartacağı iller arasında Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Manisa, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep yer aldı.

ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPTILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezinde bir araya geldi. Görüşmenin ardından değerlendirmede bulunan Akşener “İşbirliği ve güç birliği yapmak üzere İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi heyetleri anlaştılar. Biz de iki Genel Başkan olarak sizlerle bu sonucu paylaşmak için buradayız. Ülkemize hayırlar, uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz ve aday olacak, olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu da “Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına gerçekten teşekkür ediyorum. Özellikle değerli arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorluklarını sizler de üç aşağı, beş yukarı tahmin edersiniz. Ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye vardı. Türkiye’nin demokrasisi var, insanların bizden beklentileri var. Türkiye’nin çağdaş uyarlığı yakalaması lazım... Dolayısıyla özel, kişisel angajmanlara girmeden, Türkiye’yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Bu işbirliği dolayısıyla katkılarından ötürü Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Yerel seçimler bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli yerel seçimler. Bir kış ortamındayız, inşallah baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak, huzur içinde, umut içinde güzel bir Türkiye’yi yerel yönetimlerden başlayarak, demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU