Noel Baba operasyonunda 8 gözaltı

Yaklaşan yılbaşı öncesi piyasaya kaçak ve sahte içki sürülmesini önlemek için çalışmalarını sürdüren Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak şarap üretip, devletten ver

GÜNDEM 12.12.2018 17:45:00 0
Noel Baba operasyonunda 8 gözaltı

Daha önce satılmış şarap şişelerinde kullanılan bandrollü kapşonların, yeni şarap şişelerinde kullanılarak satış yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından TAPDK bandrollü kep ve kapüşonların piyasadan geri toplatılıp defalarca kullanıldığını ve bu yöntemle devletten milyonlarca liralık vergi kaçırdığını belirledi.

 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Şarköy’ün Hoşköy Mahallesi'ndeki bir işletmeye yönelik düzenlenen operasyonda bin 500 litre doluma hazır dökme şarap ile 3'er litrelik şişelerde 765 adet şarap ve piyasadan toplanmış tekrar kullanıma hazır 41 bin 800 kapşon ele geçirilirken, M.K., S.U., E.A., M.K., E.M., S.Ö., H.G. ve E.V. gözaltına alındı.

 

1 KİŞİ ARANIYOR

 

Şüpheliler hakkında 'Kaçakçılıkla mücadele kanunu ve vergi kaçakçılığı' suçlarından işlem başlatılırken, Merkez Altınova Mahallesi'nde polisin kaçak içki üretildiğini belirlediği adreste yaptığı aramada ise mükerrer bandrol kullanılan toplam 844 şişe şarap ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişinin arandığı öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ