İnsan haklarının temeli Kur'an'dır

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret eden Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı "Dünyaya insan haklarını getiren Kur'an'dır. K

GÜNDEM 10.12.2018 15:03:00 0
İnsan haklarının temeli Kur

Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

İNSAN HAKLARININ TEMELİ

 

İnsan haklarının anayasası’ olarak tanımlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 70. yılı olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, Gazeteci Şaban Kardeş’e Kur’an-ı Kerim ile Prof. Dr. Fatma Asiye Şenat, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Dr. Fuat Karabulut ve Sabri Akpolat’ın kaleme aldığı “Peygamberimiz ve Gençlik” kitabını hediye eden Bardakçı “Dünyaya insan haklarını getiren Kur’an’dır. Kuran’dan geldiği asır ile ondan önceki asır arasındaki en önemli fark sadece namaz, oruç değildir. Kur’an insan haklarını da beraberinde getirmiştir. İnsan haklarının temeli Kur’an’dır” dedi.

 

BİZE ÖNCELİKLE EDEP VE AHLAK LAZIM

 

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Kur’an’a ve Hz. Muhammed’in Hicret’in 10’uncu yılında, bir cuma günü öğleden sonra Arafat’ta yaptığı “Veda Hutbesi” konuşmasına çok benzediğini kaydeden Bardakçı “Hayatımızda namaz, oruç, zekat tabi ki olacak. Ama bize öncelikle edep ve ahlak lazım. Anneyi, babayı, çocuğu iyi yetiştireceğiz” dedi. Edepli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için geniş ailelerin önemine dikkat çeken Bardakçı “Çocuk geniş ailede daha iyi yetişiyor” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU