Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Edirne Belediye Meclisi 2018 yılının son toplantısını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yaptı. Toplantıda konuşan Gürkan, "İller Bankası'ndan altyapı kredisini Temmu

GÜNDEM 8.12.2018 20:45:00 0
Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Meclis toplantısı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin yetkili organlarının aldığı karar doğrultusunda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Edirne Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Öncelikle Edirne’mize, partimize, aileme, şahsıma hayırlı olmasını diliyorum. Ak Parti Edirne adayı da belirlendi. Ak Parti’ye de hayırlı olsun diyorum. Diğer partilerimizin bildiğim kadarıyla adayları açıklanmadı. Edirne’ye yakışan medeniyette, Edirne’ye yakışan üslupta, Edirne’ye bir şeyler kazandıracak ciddiyette; kişileştirmeden, kavga dövüşe sokmadan, aileleri, çoluk-çocuğu karıştırmadan, Edirne’ye yakışır centilmence bir yarış olmasını temenni ediyorum. Siyaset çok şeydir ama her şey değildir. Onun dışında da bir hayat vardır. Bu yüzden 1 Nisan’da yine bu salonda buluşabilmek; Saraçlar’da gördüğümüz de yine birbirimize selam vermek,  birbirimizin iyi gününde, kötü gününde yine yanında olabilmek adına centilmence bir yarış olmasını diliyorum” dedi.

 

14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 2018 yılının son meclis toplantısında 9 gündem içi olmak üzere 14 madde görüşülerek karar bağlandı. Mecliste, geçirdiği rahatsızlık sonucunda bir süre önce hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın isminin bir cadde veya sokağa verilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın verdiği dilekçe de Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na oybirliğiyle havale edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Oylama öncesinde konuşan Gürkan, “CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı maalesef kaybettik. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın, Merhum Erdin Bircan’ın isminin bir sokağa veya caddeye verilmesi için bir dilekçesi var. Bu konuyu Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edeceğiz” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Edirne Şahi Spor Kulübü Derneği sporcusu Atakan Makas’ı yağlı güreşlerde elde ettiği başarılardan dolayı tebrik eden Gürkan, “Edirne’nin evladı Atakan Makas, gerçekten gelecek vaat eden, çok hızlı gelişim gösteren, genç bir pehlivanımız. Kulübünün teklifi üzerine Atakan Makas’ın ödüllendirilmesi konusu sizlerin önünde, uygun görürseniz yağlı güreşi özendirmesi ve elde ettiği başarılarından dolayı bir adet tam altınla Atakan Makas’ın ödüllendirilmesini teklif ediyorum” diye konuştu. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Yaşanan doğal afet olayları nedeni ile yağmur suyu dolayısıyla drenaj problemi yaşanabilecek alanlarda yapılacak uygulamalarla ilgili Plan Notu çalışması yapılması konusu İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Haber / Özge MERİÇ