Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

Marmaraereğlisi'nde 1999'dan bu yana 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart 2019'tda yapılacak olan seçimlere kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden aday gösterilen M

GÜNDEM 9.12.2018 15:57:00 0
Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Marmaraereğlisi Belediye Başkanı seçilen ve 4 dönemdir belediye başkanlığını sürdüren İbrahim Uyan 5. dönem için de aday gösterildi.

 

HER ZAMAN DEMOKRASİYİ SAVUNDUK

 

Parti binası önünde düzenlenen adaylık programında konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Bugün çok mutlu bir günü sizlerle paylaşmak için burada toplanmış bulunuyoruz. 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde geçmişten bu güne dört dönem tek tek belediye başkanı olarak hep İbrahim Uyan ismi ön plana çıkar' diyerek rakip karşı partilerimizden birçok sözler geliyor. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Biz CHP çatısı her zaman demokrasiyi savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. Bu dönem Marmaraereğlisi'nde tek belediye başkanı ben çıkmadım. Dört tane belediye başkanı aday adayımız vardı. Dört tane belediye başkan aday adayımızın içinden ben seçildim" dedi.

 

"BİZ HİZMET ETMEYE GELECEĞİZ"

 

Diğer adaylarla düşman olarak kavga etmeye değil hizmet etmeye geleceğini dile getiren Uyan, "Bu ülkede her zaman şunu söylüyoruz. Demokrasinin olduğu ülkelerde partiler olacaktır. Partilere mensup vatandaşlarımız olacaktır. Bugün ülkemizde belki 30'u aşkın partimiz var. Demokrasinin güzelliği burada zaten. Biz de demokrasiyi savunduğumuza göre hiç bir şeyden gocunmuyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday çıktık. Önümüzdeki günlerde inşallah diğer partilerden de çıkacak aday arkadaşlarımız olacaktır. Biz bunlarla düşman değiliz. Bir yarış içerisine gireceğiz. Biz düşman olarak kavga etmeye gelmeyeceğiz. Biz seçilip hizmet etmeye geleceğiz. Bildiğiniz gibi ben 1999'da ilk kez belediye başkanı seçildim. O zaman da çok ciddi çekişmeler vardı. Yine 2004 ve 2009'da belediye başkanı seçildim. Halk beni bu göreve layık görerek bu göreve getirdi. Beni bu göreve layık gören ve bu göreve getiren Ereğli halkına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Her dönem seçildiğimizde ekip arkadaşlarımızla birlikte sizlere bu güzel ilçemize layık olmaya hizmet etmeye çalıştık. Çok güzel hizmetler ettiğimiz inancı içerisindeyim. Çünkü bu hizmetleri biz yapmamış olsaydık vatandaşımız dört dönem de beni bu göreve getirmezdi. Şimdi tabi ki eleştiriler olacak. Demokrasinin olduğu ülkelerde eleştiri de var. Biz eleştirilere açığız. Ama ben 1999 yılında ilk kez belediye başkanı olduğumda ilçenin durumunu vatandaşlarımız biliyor. O günkü şartlar onu gerektiriyordu. O güne kadar hizmet eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepsi burada hizmet ettiler taş üstüne taş koydular. Ben de diyorum ki bir taş üstüne taş koyanın biz kulu kölesi oluruz" dedi.

 

“BİRÇOK HİZMETİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Marmaraereğlisi’nde birçok hizmeti hayata geçirdiklerine dikkat çeken Uyan, "1999'dan bu güne kadar baktığımızda, ilçede çok şey değişti. O kadar güzel hizmetler oldu ki. Ekip arkadaşlarımızla çok iyi ilişkiler içinde birbirimize destek olarak bu ilçeye güzel hizmetler yaptık. Bizim tüm amacımız burada bu ilçe halkına hizmet etmektir. Başka düşündüğümüz hiç bir şey yok. Sadece sizlere hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Her zaman söylediğim gibi biz hizmeti kendimize ibadet kadar kutsal saydık. O bakımdan doğruluktan ve çalışmaktan hiç ayrılmadık. 4 dönemi atlattık. 5. döneme yine aday olduk. Tabandan tavana kadar genel başkanımıza kadar yolumuz vardır. Ve bu yolları aşmak bu kadar basit değil. Eğer ki buraya çıkacak adayda ufacık bir leke olmuş olsa bizi buraya kadar çıkarıp aday yapmazlardı. Demek ki biz iyi bir idareci, iyi bir yöneticiyiz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin hepsini değerlendirdiler. Anakara'dan birçok milletvekili geldi kamuoyu araştırması yaptı. Sizlerle istişare ettiler ve sonrasında bizi aday gösterdiler. Şuana kadar yapmış olduğumuz hizmetler yapacaklarımızın teminatıdır. Yapacaklarımızda önümüzdeki günlerde gündeme gelecek. Seçim beyannamemizde burada yapacağımız hizmetleri seçim atmosferine girdiğimizde bu ilçeyi daha da ileriye götürecek projeleri hazırlıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

YAPTIĞI YATIRIMLARI ANLATTI

 

Yaptığı yatırımlardan söz eden İbrahim Uyan, "2014 yılında büyükşehir olduktan sonra Marmaraereğlisi olarak biz de bütün bir ilçe olduk. Mahallelerimizden sadece Sultanköy'e 60 milyonluk yatırım yaptık. Sultanköy belediye olduğundan bu tarihe kadar 60 milyonluk yatırım görmemiştir. Bu bir hizmet yarışıdır. Hizmet yarışında ben öndeyim. Ben onlardan kat ve kat daha fazla hizmet ettim. Aksini iddia eden varsa seçim atmosferine girdiğimizde bunları inşallah onlarla tartışacağız. 4 buçuk yılda 60 trilyon sadece Sultanköy gibi küçük bir yere bu kadar büyük yatırım yapmak ancak bizim işimiz. Herkes kendine göre hizmet yaptı evet ama ben onların 30 senede yapamadığını 4 buçuk yılda yaptım. İddia ediyorum. Marmaraereğlisi'ne 4 buçuk yılda 81 milyonluk yatırım yaptım. 4 buçuk yılda toplamda 220 milyonluk yatımı ilçemize getirdim" dedi.

 

“KİRLİ SANAYİ İSTEMİYORUM”

 

Siyaset odaklı değil insan odaklı hizmet getirdiğini dile getiren Uyan, "Biz bu güne kadar siyaset yapmadık. Tüm partililer tüm vatandaşlarım hepsi benim için birdir. Bana oy veren de vermeyen de hepsi birdir. Ben parti ayırmadan hizmet getirdim. Önümüzdeki günlerde adaylar çıkacak. Kimle yarışacağız biz. Mevcut AK Parti belediye başkanı adayı ile yarışacağız. Onlar da bu ilçeye hizmet etmek için gelecekler buraya biliyorum, ama İstanbul içerisinden çıkacak irili ufaklı sanayi bölgelerinin tamamı bizim bölgelerimize baskı yapmaktadır. Kapaklı, Çerkezköy Çorlu, Ergene. Bu dört tane ilçemizde o kadar çok büyük sanayileşme oldu ki. Kanser vakaları yüzde 50'lere, 60'lara dayandı. Bir termik santralde yüzde 20 olan kanser oranı yüzde bin 200 oranına çıkmış. Ben istemiyorum. Siz istiyor musunuz bilmiyorum ama ben buraya kirli sanayi istemiyorum. Buradan da açık açık ilan ediyorum beni kimse satın alamadı bu güne kadar, bundan sonra da kimse satın alamaz. Ben ilçemi tarih, turizm ve öğrenci ile geliştirmek istiyorum. Duymayanlara buradan duyuruyorum. Bu ilçeyi, sadece Marmara ve Trakya bölgesinde nefes alabileceğimiz tek bir ilçe haline getirmek istiyorum. Bizden sonraki nesle en azından bizim ilçemizde güzel bir gelecek bırakmak istiyorum" dedi.

 

Haber /  Özge MERİÇ