Kültür Merkezi'ne Atatürk'ün ismi verilecek

Kapaklı Belediye Meclisi, Aralık Ayı Toplantısını dün saat 14:00'da Meclis Toplantı Salonu'nda yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya mazeret

GÜNDEM 6.12.2018 17:48:00 0
Kültür Merkezi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından ‘Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı’ ödülünü aldığını belirterek, bu ödülün alınmasında katkısı olan meclis üyelerine ve belediye personellerine teşekkür etti.  

Başkan Mandalı, rüzgar gülünün 15 gün içinde faaliyete geçeceğini ifade ederek, rüzgar gülünün aylık 125-200 bin TL civarında getirisinin olacağını kaydetti. Rüzgar Gülü’nün 7 yılda kendi kendini amorte edeceğini dile getiren Başkan Mandalı, Rüzgar Gülü için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduklarını, ancak bu talebe sıcak bakılmadığını belirtti. Kredi için İller Bankası’na takıldıklarını söyleyen Mandalı, önümüzdeki günlerde özel bankadan kredi alarak rüzgar enerjisinin üretime katkı sağlaması için çalışacaklarını ifade etti.

 

4 MADDE GÜNDEME EKLENDİ

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından ek 4 madde oybirliği ile gündeme eklendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Tarife komisyonu üyeliğine

Bülent Çiftçi, İmar Komisyonu’na Sevgi Aksoy seçilirken, Pınarça 237 ada 5 parsel üzerinde 295 metrekarelik belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün özel güvenlik hizmeti konulu yazısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından boş kadro değişikliği konulu yazı ve sözleşmeli personel konulu yazı oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

128232/4667 sayılı 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliği konulu yazı, 122626/4668 sayılı 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliği konulu yazı ve 128348/4669 sayılı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan  ve Plan Notu Değişikliği konulu yazının oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Çerkezköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun ihtiyaç talebi konulu yazısı, 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği Değişikliği konulu yazısı ve Kapaklı Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE SUNULACAK

 

Karaağaç Mahallesi 1999 ada 2 parselde bulunan arsanın satışına ilişkin yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Fatih Mahallesi 745 ada 7 nolu parseldeki 1200 metrekarelik arsadaki 3 metrekarelik belediye hissesinin satışı görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı. Kapaklı’da devam eden Kültür Merkezi’ne Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi ismi verilmesi talebinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisine sunulması oy birliği ile kabul edilirken, ilçede ismi bulunmayan park ve bahçelere isimlerin verilmesi konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi. Pazartesi günü saat 16:00’da yeniden toplanacak olan Kapaklı Belediye Meclisi, komisyon raporlarını görüşecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU