'Bir İlmek De Sen Ol' projesi başlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir araya gelen gönüllü üniversiteli gençler, Doğu'da ki köy

GÜNDEM 5.12.2018 16:10:00 0

Lüleburgaz'da üniversite eğitimi gören ve gönüllü olarak projeye katılan gençler, haftanın belirli günlerinde Gençlik Merkezi'nde toplanarak örgü örüyor. Gençler, yaptıkları ürünleri toplayıp doğu bölgelerinde yaşayan soğuk ve zorlu şartlarda eğitim gören öğrencilere gönderecek.

 

GENÇLERİN İYİLİK AĞACI

 

'Gençlerin İyilik Ağacı' projesine katkıda bulunmak amacıyla toplandıklarını dile getiren Sokollu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi Gençlik Lideri ve Proje Sorumlusu Selma Gültekin, "Gençlik ve spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezleri aracılığı ile başlatmış olduğu 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesine katkıda bulunmak amacıyla burada toplandık. KYK'lı gençler ve Lüleburgazlı gönüllerimiz ile el ele vererek Doğu'da yaşayan kardeşlerimiz için, 'Bir İlmek De Sen Ör' projesini başlattık. Ufacık da olsa doğudaki kardeşlerimize katkıda bulunmak istiyoruz. Bu projenin devamı da olacak. Bize katılmak isteyen gönüllerimizi de Gençlik Merkezimize bekliyorum" dedi.

 

"ÇOCUKLARIMIZI BAĞIMLILIKLARDAN UZAK TUTACAĞIZ"

 

Projeyi ilkokul ve ortaokul çocuklarına da yansıttıklarını aktaran Gültekin, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları aparat ile örgü ördüklerini kaydetti. Geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan örgü aparatının iğne iplik kullanma gibi hiçbir tehlikesinin olmadığını aktaran Gültekin, "Her çocuğun tehlikesiz bir şekilde yardımseverlik duygusunun gelişmesi için çalışıyoruz. Bu sayede çocuklarımızı bağımlılıklardan uzak tutacak, hem de ince motor ve kas becerilerinin gelişmesine yardımcı olacak aparat ile onlarında doğudaki kardeşlerine atkı hediye etmesini sağlayacağız" dedi.

 

'BİR İLMEK DE SEN OL'

 

Lüleburgaz Gençlik Merkezi Müdürü Aslı Özçelik, Lüleburgaz Gençlik Merkezi olarak Bakanlık tarafından başlatılan 'İyilik Ağacı' projesi kapsamında bizler de 'Bir ilmek de sen ol' diyerek dezavantajlı çocuklara yardım için örgü örmeye başladık. Bu örgü projesinde ihtiyaç sahibi çocuklarımızın soğuk kış günlerini daha iyi geçirebilmeleri için bizlerde genç kardeşlerimiz ile burada örgü örüyoruz. Hem bir aile ortamında hem de birlikte sohbet ederek geçirdiğimiz saatler manevi olarak bizler için paha biçilemez bir değer taşıyor. Gönülleri fed edebiliyorsak bunu gençlerimiz ile başarıyoruz. İnşallah yeni katılımlar ile daha da büyük projeler yapıp daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Özçelik, bu projenin yanı sıra birçok konuda sosyal sorumluluk bilinciyle çalıştıklarını aktardı.

 

Haber / Özge MERİÇ