KOSGEB destekleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen seminerde KOBİ'lere yönelik KOSGEB destekleri anlatıldı. KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, KOSGEB'in Destek ve Hizmetleri konusunda kü?

GÜNDEM 4.12.2018 17:58:00 0
KOSGEB destekleri anlatıldı

Bugün saat 15:00’da düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, “1990 yılında kurulan KOSGEB’in kuruluş amacı KOBİ’lere destek olmak” dedi. Amaçlarının ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işyerlerine destek vermek olduğunu kaydeden Sayın, KOSGEB’in Destek ve Hizmetleri konusunda küçük ve orta ölçekli işletmelere çeşitli alanlarda destek verdiğini dile getirdi.

 

DESTEK PROGRAMLARI

 

KOSGEB Destek programlarının ‘İşbirliği Destek Programı’, ‘KOBİ Gel KOBİ Gelişim Destek Programı’, ‘İşletme Geliştirme Destek Programı’, ‘Girişimcilik Destek Programı’, ‘Nitelikli Eleman İstihdam Desteği’, ‘Stratejik Ürün Desteği’, Tekno Yatırım–KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destekleme Programı’, ‘Tekno Pazar-Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı’, ‘Gelişen İşletmeler Yurt İçi Desteği’, ‘Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Desteği’, ‘Uluslar arası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı’, ‘Yurt Dışı İş Gezisi Desteği’, ‘Eğitim Desteği’, Elektronik Ortamda KOBİ’lere Sunulan E-Eğitim Programı’ olduğunu kaydeden Sayın, KOSGEB veri tabanına kayıtlı KOBİ’lerin bu desteklerden ücretsiz olarak faydalanabildiğini kaydetti.

 

AR-GE VE İNOVASYON DESTEĞİ

 

İşletmelere yurt dışı iş gezisi desteği de verdiklerini söyleyen Sayın, küçük ve orta ölçekli işletmelere AR-GE ve İnovasyon desteği de verildiğini dile getirdi. Sayın, KOSGEB2in diğer destek programları ile ilgili de bilgi verdi.

 

Haber / Seda AKYOL