Anne sütü ve emzirme uygulama eğitimi yapıldı

Kırklareli ve Lüleburgaz'da Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görev yapan sağlık personeline yönelik Anne Sütü ve Emzirme Uygulama Eğitimi verildi.

GÜNDEM 4.12.2018 17:12:00 0
Anne sütü ve emzirme uygulama eğitimi yapıldı

Ülkemizde çocuk sağlığı göstergelerinin son yıllarda oldukça önemli iyileşmeler gösterdiğini, bu alanda çok sayıda proje ve programın yürütüldüğünü kaydeden Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit “Söz konusu programlardan biri de bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak 1991 yılından beri yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” Programıdır. Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere "İlk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi" öğütlenmektedir” dedi.

 

UYGULAMA EĞİTİMİ YAPILDI

 

Aynı zamanda uzmanlar tarafından oluşturulan güncellenmiş eğitim protokolü dâhilinde, eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan sağlık kuruluşların “Bebek Dostu” unvanı aldığını kaydeden Cerit “Program kapsamında ilimizde hizmet veren aile hekimliği birimlerinde ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan 38 sağlık personeline yönelik Anne Sütü ve Emzirme uygulama eğitimi yapılmıştır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ