'Kalbimde engel yok'

Çorlu'da bir araya gelen engelli vatandaşlar ellerinde 'yaşıyorsam bende varım, kalbimde engel yok, ne oldum deme, ne olacağım de' yazılı dövizler taşıyarak, toplumda yok sayılmalarını protesto ettiler.

GÜNDEM 3.12.2018 13:46:00 0

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çorlu Sakatlar Derneği tarafından Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.

 

“ENGELLİLER HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR”

 

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, dernek yönetimi ve üyelerin katıldığı törende konuşan Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Yurdseven, engellilerin hak ettiğini alamadığını savundu.

 

“ÇARESİZ, ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILIYOR”

 

Dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca engellinin toplumdan dışlanmış, en temel hizmetlere ve haklara ulaşamaz halde olduğunu kaydeden Yurdseven “Sınırlı sayıda ülke dışında engelliler toplumda yok sayılmakta, farklı görülmekte, ama daha ötesi yanlış inanışların mağduru olmaktadır. İnsan olarak görülmeyen, sayılmayan engelliler her türlü yokluk ve yoksunluğun içine sürüklenmekte, aileleri çaresiz, çözümsüz bırakılmaktadır” dedi.

 

“TOPLUM İÇİNDE ‘ÖTEKİ’ DURUMUNA İTİLİYORUZ”

 

Özel bir hukuk düzenlemesine bile ihtiyaç olmadan aslında herkesin insan olarak doğduğu andan itibaren herkesle eşit olması gerektiğini kaydeden Yurdseven “Ama yaşam bu hakkı bize vermemektedir. Biz engelliler hemen her yerde farklı, toplum içinde öteki durumuna itilmekteyiz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ