"Engellilik, sosyal hayatı etkileyen bir kusur değildir"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Engellilik sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olduğundan, engelli karde?

GÜNDEM 3.12.2018 13:37:00 0

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından güzelliklere vesile olmasını temenni eden Vali Yıldırım “Bu önemli gün, engelli olmanın hiçbir zaman umutlu, sevinçli, üretken ve verimli kişiler olarak yaşamak için engel teşkil etmediğini herkese bir kez daha gösterecek ve empati kurarak engelli kardeşlerimizin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarına çözüm arayışı içinde olmamıza vesile olacaktır. Engellilik sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olduğundan, engelli kardeşlerimizin hizmetinde bulunmanın her şeyden önce bir gönül işi olduğunu unutmamalıyız” dedi.

 

“YASAL DÜZENLEMELER HAYATA GEÇİRİLDİ”

 

Ülkemizde sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engelli vatandaşların; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alması ve bakım, eğitim, sağlık, istihdam, rehabilitasyon, evde bakım hizmeti, danışmanlık ve destek hizmetleri ile ulaşım konularında daha iyi yaşam koşulları sağlanması, kendilerinin ve ailelerinin desteklenerek bu faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması için gerekli yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirildiğini söyleyen Yıldırım “Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında, kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuşlar ve önemli başarılara imza atarak azim ve özgüvenleriyle her türlü takdiri hak etmişlerdir. İnanıyoruz ki, engellilerin yetenek ve birikimleri doğrultusunda istihdam edilerek, her alanda varlık göstermeleri, toplumsal zenginliğimizin daha da artmasını sağlayacaktır. Tekirdağ Valiliği olarak, tüm kurum kuruluşlarımızla birlikte, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olup taleplerine duyarlılıkla ve tüm imkanlarımızla destek olduğumuzu belirtmek isterim. Yürekleri sevgi dolu engelli vatandaşlarımızın tümünü kucaklarken, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerin yaşadığı sorunlara karşı toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını diler, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde hayatlarını sürdürmelerini temenni ederim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU