"Hava kirliliğinde geçen yıla göre iyi durumdayız"

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan'ın hava kirliliğinde 2017 yılına göre çok iyi durumda olduğunu belirterek "Doğalgazın gelmiş olmasının hava kirliliğinin azalmasına

GÜNDEM 30.11.2018 18:51:00 0

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, yaptığı basın açıklaması ile Keşan’ın Hava Kirliliği hakkındaki son durumunun anlattı.

 

“BÜYÜK ORANDA AZALDI”

 

 Keşan’daki hava kirliliğinin 2017’ye göre çok iyi durumda olduğunu dile getiren Özcan “28 Kasım 2018 tarihinde saat 12.00’de 164.11 değerinde idi. Yani normal ölçüm olan 150’nin üzerinde idi. Ama aynı gün yapılan tüm ölçümlerde bu parametreler 150’nin altında idi. 29 Kasım 2018 Cuma günü yapılan ölçümlerde de bu parametrlerin oldukça düştüğünü gözlemledik. Bu parametreler aşağı yukarı Keşan’da bu ortamda geçecek. Bu raporları incelerseniz hava kirliliğinde çok  ciddi bir düşüş yaşandığı gözlemlenmektedir. Sadece 28 Kasım Perşembe günü 164 değeri olduğunu göreceksiniz. Geçen yıl bu aylarda en iyi seviyemiz 500-550 idi. Böyle düşündüğünüzde hava kirliliğinin büyük oranda azalmış olduğu çok açık ve nettir” dedi.

 

“KÖMÜR DENETİMLERİNE DEVAM EDİYORUZ”

 

Doğalgazın gelmiş olmasının hava kirliliğinin azalmasına sebep olan etkenlerden biri olduğunu dile getiren Özcan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da Keşan’da kullanılması gereken kalorideki kömür değil de düşük kalorili kömür dağıtması da mutlaka engellenmelidir. Geçen yıl 6 bin tok kömür dağıtıldı. 23 bin doğal gaz abonesi olacak Keşan’da şu anda 11 bin doğal gaz abonesi oldu. Bu kadar abone ile geçen yılki rakamlar bayağı geriledi. 2016 ve 2017 de yeri geldi 3 bin seviyelerini görmüştük. Kömür denetimlerimize de yine devam ediyoruz” dedi.

 

“DOĞALGAZA ÇOK ÇABUK UYUM SAĞLADI”

 

Keşan’ın doğalgaza çok çabuk uyum sağladığını dile getiren Özcan “Bir çok çevre ilde 5-6 yıl önce doğalgaza geçilmesine rağmen abone sayısı yüzde 40’ları falan buluyor. Biz de ise yaklaşık 1 yılda yüzde 50 aboneye ulaştık. Bu da Keşanlıların çevreye gösterdiği duyarlılığı ortaya koyuyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU