'Son hamle Armağan Barajı'ndan su almak olacak'

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, halkı daha sağlıklı su ile buluşturduklarını söyledi. Devrim niteliğinde bir çalışma yaptıklarını dile getiren Kesimoğlu "İnsan sağ

GÜNDEM 29.11.2018 17:57:00 0

Göreve geldikleri ilk günden itibaren su konusunda yoğun bir çalışma başlattıklarını kaydeden Kesimoğlu “İlk olarak arıtma tesisimizi son sistem ile baştan sona yeniledik. 24 saat arkadaşlarımız anlık olarak su analizlerini takip etmeye başladı. Daha sonra terfi  istasyonumuzda bulunan sistemi yeniledik. 24 senelik terfi istasyonunda bulunan depolardan başlayarak tamamen sistemler yenilendi. Elektrik kesintilerinden etkilenmemek adına bir jeneratör alarak devreye soktuk” dedi.

 

“ARMAĞAN BARAJI’NDAN SU ALACAĞIZ”

 

Ardından barajdan daha önce yaklaşık 25 metreden aldıkları suyu yeni sistem ile oksijeni fazla ve mangandan arınmış olarak su yüzeyinin yaklaşık 5 metre altından almak için şamandıralı su alma sistemine geçtiklerini dile getiren Kesimoğlu, “Artık daha da sağlıklı suyu oksijeni fazla ve mangandan arınmış suyu halkımız ile buluşturduk. Çalışmamızın son etabını ise Armağan Barajı’ndan su alma ile tamamlayacağız” diye konuştu.

 

“DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

 

Kesimoğlu, devrim niteliğinde bir çalışma yaptıklarını dile getirerek “İnsan sağlığını ilgilendiren bu önemli konuda bütün emeklerimizin sonucunu aldık ve çok mutluyuz. Umuyoruz ve diliyoruz ki bundan böyle Kırklareli’nin su sorunu olmayacak. Biz yaptığımız bu çalışmaları devrim niteliğinde bir çalışma olarak görüyoruz. Artık bu çalışmanın son hamlesi de Armağan Barajı’ndan suyu almak olacak” dedi.

 

“TEREDDÜT DUYMADAN KULLANABİLİRLER”

 

Vatandaşların herhangi bir tereddüt duymadan içme suyunu her an kullanabileceğini söyleyen Kesimoğlu “Şuan mevsim koşulları itibari ile manganlı su akması gerekiyordu. Ama yaptığımız çalışmalar ile artık bunun önüne geçtik. Annelerimiz çocuklarına artık bu su ile mama yapabilir. Vatandaşlarımız, herhangi bir tereddüt duymadan içme suyunu her alanda kullanabilirler. Şu anda şehre vermekte olduğumuz suyumuz Türk ve dünya standartlarında bir sudur” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU