Proje için lansman gecesi düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz'a ait olan ve dillerden  düşmeyen "Dere geliyor dere" ve "Ah tren kara tren"  türkülerini geleceğe aktarmak amacıyla 'Lüleburgaz İçin Çal' projesini hayata ge

GÜNDEM 28.11.2018 17:34:00 0
Proje için lansman gecesi düzenlendi

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi'nde düzenlenen toplantıda, türkülerin sözlerini yazan, derleyen, besteleyen ve bu güne aktarılmasını sağlayan emekli öğretmen Mustafa Sami Arı’yla yapılan röportajı ve kamera arkası görüntüleri izlendi. Görüntülerin izlenmesinin ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli lansman gecesinde bir konuşma yaptı.

 

"ONLARI KORUMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU"

 

Türkülerin manevi kültürel mirası olduğunu dile getiren  Murat Gerenli "Türküler bizim manevi kültürel mirasımız. Geçmişimizden günümüze atalarımızdan kalan değerlerimiz. Onları korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin manevi sorumluluğudur. Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak diyoruz ki, kentler bilgi üretir, kültür üretir ve sanat üretir. Lüleburgaz İçin Çal projesi  kentimizin, kültür sanat alanına sunulmuş önemli bir hafıza çalışmasıdır. “Dere geliyor dere” ve “ Ah tren kara tren “ türkülerini “Lüleburgaz İçin Çal projesi “ ile geleceğe aktarmak için  bir araya gelen, görev alan, emek veren herkese  çok teşekkür ediyorum. Projenin  tüm süreçlerinde  ortak paydaşımız olan  Lüleburgaz Sanat Merkezi’ne, türkülerimizin sözlerini yazan, derleyen, besteleyen ve bu güne aktarılmasını sağlayan  başta Mustafa Sami Arı olmak üzere  tüm sanatçılarımıza, son olarak tüm türkülerimizi, yürekten yüreğe, sözden söze, dilden dile taşıyarak manevi mirasımızı yaşatan tüm türkü dostlarımıza  ve siz değerli Lüleburgazlılara  çok  teşekkür ediyorum ve hepinizi yürekten alkışlıyorum.  Hayallerimizin hayat bulduğu, Cumhuriyet kenti olan Lüleburgaz’da aydınlanma ve çağdaş uygarlıklar arasında yer alma yolunda hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bunu bilimle, kültürle ve  sanatla hep birlikte başaracağız" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Seda AKYOL