Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Malkara Belde Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin, belediyelerin iktisadi teşekkülünde sürekli

GÜNDEM 27.11.2018 13:58:00 0
Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Toplu iş sözleşmesi için düzenlenen imza törenine, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı ve Malkara Belde Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Balcı, Malkara Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ünal Akkaya, DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, İş Yeri Sendika Baş Temsilcisi Levent Özgüler, İş Yeri Sendika Temsilcileri Ramazan Süren, Nevzat Kasıcı katıldı.

 

TRAKYA'DA BİR İLK

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin, belediyelerin iktisadi teşekkülünde sürekli işçi statüsünde çalıştırılmasının ardından toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirterek, "Yapmış olduğumuz İş Sözleşmesi ile Trakya'da bir ilki gerçekleştirdik. Belediyemizde sürekli işçi olarak hizmet veren arkadaşlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, onların insan onuruna yaraşır ve çağın gereklerine uygun bir yaşam düzeyine ulaşmalarını sağlamak, işyerinde verimliliği artırmak, işçilerin işin yönetiminde söz ve karar sahibi olmalarını sağlamak, yönetme yeteneklerini geliştirmek için iyi niyet ve güven ortamı içinde iş barışını egemen kıldık. Yapılan bu sözleşmenin ardından işçilerimizin de işlerini özveri ile yapacağından şüphem yok. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi 183 işçimize hayırlı ve uğurlu olsun" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE