Sabret Öğretmen'e anlamlı kutlama

Kapaklı Belediyesi tarafından Kapaklı'nın ilk öğretmenlerinden Sabret Arıcı'nın eğitim ve öğretimde geçen 60. Yılı kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlene

GÜNDEM 26.11.2018 13:56:00 0
Sabret Öğretmen

Program Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Teras Kafe’de düzenlendi. Kapaklı’nın ilk kadın öğretmeni ve ilk kadın muhtarı olan Sabret Arıcı ile eşi Kadir Arıcı onuruna düzenlenen kutlamada, Sabret Öğretmen’in eğitim öğretim anılarına yer verilen bir video gösterime sunuldu. Sabret Öğretmen’in Kapaklı'da yaptığı hizmetlerin yer aldığı videoda, ilk öğrencileri ile düzenlenen röportajlar da yer aldı. Video gösterimi esnasında salondaki herkes duygulu anlar yaşarken, Sabret Arıcı ve eşi Kadir Arıcı gözyaşlarını tutamadı.

 

"İYİ Kİ SİZLERİ YETİŞTİRMİŞİZ"

 

Emekli Öğretmen Sabret Arıcı, video gösteriminin ardından teşekkür konuşması yaparak "Bugün benim hayatımın en mutlu anlarından biri. Biri diyorum çünkü eşimin de söylediği gibi hayatımızda dönüm noktası olan bazı anlar vardır. İşte o dönüm noktalarından biri de bugün. 60. Yılını kutladığım Eğitim Öğretim hayatımda, sizlerle beraber olmamı sağlayan Başkanımız İrfan Mandalı’ya ve eşine teşekkürlerimi iletiyorum. Eşine diyorum çünkü her başarılı erkeğin ardında bir kadın vardır. Bu kadar sene sonra benimle bugünü paylaştığınız için; Pınarça’dan, Avcılar’dan, Bakırköy’den gelen tüm öğrencilerime sonsuz teşekkürler. İyi ki sizleri yetiştirmişiz. İyi ki sizlere 1 harf bile olsa öğretebilmişim. Onun mutluluğu bana ölene kadar yeter. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

ÇOK SEVDİĞİ MESLEĞİNİ BIRAKMADI

 

Sabret Öğretmen’in ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Ben bugün hocamın eğitim öğretim hayatını kelimelerle tarif edemem. 60 yıl, dile kolay. Hocam emekli olduğu halde çok sevdiği mesleğini bırakamadı ve Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nde görevine devam etti. Ben yeni öğretmenlere örnek olması temennisi ile Sabret Hocamı bir kez daha tebrik ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.

 

SABRET ÖĞRETMENİN İSMİ VERİLECEK

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Pınarça’da yapımı süren Çok Amaçlı Salon’a Sabret Öğretmen’in isminin verilmesini planladıklarını belirtti. Aralık Ayı meclisinde, meclis üyelerinin onayına sunulacak önerge ile Çok Amaçlı Salon’un isminin Sabret Arıcı olarak konulacağını dile getirdi. Sevinçli haberin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkürlerini iletti. Düzenlenen kutlama töreni, pasta kesilmesi ile devam etti. Sabret Öğretmen ve eşi Kadir Arıcı’nın kestiği pasta katılımcılara ikram edilirken, Kapaklı Belediye Başkanı tarafından Sabret Arıcı'ya çiçek ve plaket takdim edildi. Ardından anlamlı günü düzenlediği için teşekkür eden Sabret Öğremen'in eşi Kadir Arıcı tarafından, Başkan Mandalı'ya çiçek takdim edildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU