İlk konteynerler yerleştirildi

Yeni atık toplama ve bertaraf sistemine geçen Lüleburgaz Belediyesi, yeni sistemin ilk adımı olarak konteynerlerin alımını yaptı. İlk konteynerlerin yerleştirilmesine Sevgi Mahallesi, Hürriyet Mahallesi ve Gençlik Ma

GÜNDEM 25.11.2018 18:59:00 0
İlk konteynerler yerleştirildi

Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “Mutfağımızdan çıkan organik atıklar ile; kağıt, karon, cam ve plastik atıklarımızı ayrıştırarak toplayıp, evsel atıklarımızı Kırklareli Katı Atık Bertaraf Tesisine taşıyarak, biyogaza ve sonrasında elektrik enerjisine dönüşümünü sağlayacak, kağıt, karton, cam ve plastik atıklarımızı da geri dönüşüme kazandırıp ekonomiye de katkı sağlayacağız. Bunların sonucunda bence en önemlisi de vahşi çöp depolama alanımızı artık kullanmayacağız” dedi.

 

YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alacakları onayla şehrin içinde kalan çöplük alanını da kapatarak rehabilite edip, yeşil alana dönüştüreceklerini kaydeden Gerenli, “İki yüz bin metrekarelik bu yeşil alanda, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, piknik alanları, spor tesisleri yer alacak. Böylece en önemli sorunlarımızdan birini çözmüş olacağız. Bizler Lüleburgaz Belediyesi olarak, kurumsal sorumluluğumuzu yerine getirip üzerimize düşeni en iyi şekilde yaparken, sizler de doğaya, çevreye ve yaşadığımız kentin sokaklarına duyarlı yurttaşlar olarak, atıklarımızı ayrıştırıp, konteynerlerin için atarsanız, hepimizin gurur duyacağı, örnek bir şehir olacağımıza canı gönülden inanıyorum. Her şeyin sevgi ile başladığı, havası, doğası ve temizliği ile yaşamaktan mutlu olacağımız Lüleburgaz’ı yaratacak ve yaşatacağız” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL