Türk-Bulgar Dostluk Konseri ilgi gördü

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nin 'Kültürel Köprüler' etkinlikleri kapsamında Sofya Merkez Orduevi'nde 'Türk-Bulgar Dostluk Konseri' düzenlendi.

GÜNDEM 25.11.2018 18:56:00 0
Türk-Bulgar Dostluk Konseri ilgi gördü

Nadejda Belediyesi Kültür Enstitüsü ile düzenlenen konserde Nadejda Kültür Merkezi Orkestrası, Şef Kiril Lambrev yönetiminde Türk ve Bulgar klasik müzik eserlerini seslendirdi. Konserde, Cemal Reşit Rey'in eserlerinin yanı sıra Şef Lambrev'in, Türk halk ezgilerinden esinlenerek bestelediği eseri ilk kez seslendirildi.

 

DOSTLUK VE HOŞGÖRÜ KÖPRÜLERİ KÜLTÜRDEN GEÇER

 

Dostluk ve hoşgörü köprülerinin kültürden geçtiğini ifade eden Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy “Büyükelçilik olarak burada iki ülke arasındaki dostluk ve iyi ilişkileri geliştirmek için kültürel faaliyetler yapıyoruz. Bu da üçüncüsü, son üç ayda. Şimdi kültür iki ülkeyi birbirine yaklaştıran en önemli unsur. Biz bu faaliyetleri her alanda yapıyoruz” dedi.

 

“TÜRK MÜZİĞİNE AŞİNAYIM”

 

Küçük yaştan itibaren Türk müziğine aşina olduğunu belirten Nadejda Belediye Kültür Merkezi Orkestra Şefi Kiril Lambrev de “Orkestra şefi olarak dünyanın farklı yerlerinde çalışım. Rusya'da, Türkiye'de şeflik yaptım. Besteci olan dedem de Türk müziği uzmanıydı. Hatta Türklerin yaşadığı bir yerde yaşıyorduk ve düğünlerimizde, bayramlarımızda hep bu müziği söylerdik” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ