Öğretmenler, kültürümüzün gizli fedakar mimarlarıdır

Çerkezköy'de çelenk sunumu ile başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda devam etti.

GÜNDEM 25.11.2018 18:54:00 0
Öğretmenler, kültürümüzün gizli fedakar mimarlarıdır

Cumartesi günü saat 10:30’da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Saat 11:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Her birimiz için gözümüzün nuru, gönül bahçemizin gonca gülleri çocuklarımızı ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi; sevgi ve emekle işleyerek yarınlara hazırlayan, onların milli ve manevi değerlerinin gelişmesinde ve korunmasında aktif rol oynayan, çocuklarımızın kalbine baharlar getiren, ufku görebilmelerine liderlik eden ve onlara eğitim ışığıyla yol açıp yön gösteren, yaptığı çalışmalarla meslek ve ülke şuuru ile değerlerimize değer katan, değerleri yaşatan, iz bırakan, bilgi ve hikmet sahibi asalet unvanlı mimarlar olarak yeni Türkiye’nin geleceğinin inşasında örnek ve öncü olan meslektaşlarım... 24 Kasım Öğretmenler gününüzü yürekten kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

“YÜKÜNÜZ AĞIR”

 

Öğretmenleri sadece 24 Kasımlarda değil, hayatın her alanında, topluma kattıkları değerlerle her zaman andıklarını kaydeden Gümüş “Öğretmene verilen değer, her şeye değer” dedi. Öğretmenlerin ülkemizin her karış toprağında izleri olan, her dinden her dilden bir milletten insan ile yoğrulan kültürümüzün gizli fedakar mimarları olduğunu kaydeden Gümüş “Biliyorum yükünüz de ağır. Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet ve medeniyet yolculuğu bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır” dedi. Gümüş, meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Hüseyin Gümüş’ün konuşmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından ödülleri verildi.

 

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÖĞRETMEN”

 

Ödül töreninin ardından 2018 yılında emekli olan öğretmenler Aziz Karakaş, Esin Özbay,  Şükrü Çavuşoğlu, şef Merel Kaçar, şoför Yüksel Sakaoğlu ve yardımcı hizmetli Hakim Demir’e Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci tarafından ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ verildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Melike Baygür önderliğinde sahneye çıkan koro beğeni toplarken, program okul öğrencileri tarafından ‘ Geçmişten günümüze öğretmen’ adlı oratoryo ile sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU