"Daha güzel bir Tekirdağ için yola çıktım"

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Şafak Başa, önceki

GÜNDEM 25.11.2018 18:46:00 0

Başa’yı partililerle birlikte karşılayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, 31 Mart 2019’de ülke genelinde yerel seçim heyecanı yaşanacağını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanlığı için 3, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de 6 aday adaylarının bulunduğunu dile getiren Camcı, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarımızdan biri de Şafak Başa. Kendisini Kızılpınar’da yaptığı güzel, olumlu ve değerli çalışmalardan tanıyoruz” dedi.

 

“TÜM İLÇELERE HİZMET GÖTÜRDÜK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Başa da 26 yıllık kamu hizmeti hayatına 5 Kasım’da son vererek CHP’ye üye olduğunu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu kaydetti. 2015 Mart ayından itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kuruluşlarından birisi olan TESKİ Genel Müdürlük görevine başladığını kaydeden Başa, bu süre içinde Çerkezköy başta olmak üzere tüm ilçelere hizmet götürdüklerini söyledi.

 

“TEKİRDAĞ SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTU”

 

1992’te kaymakam olarak göreve başladığını söyleyen Başa, 10 yıl süreyle kaymakam olarak görev yaptığını, daha sonra ise mülkiye baş müfettişi olduğunu ve İçişleri Bakanlığı’nda 3 yıl görev yaptığını belirtti. TESKİ Genel Müdürlüğü görevi boyunca 2510 kilometre alt yapı çalışmasını bitirdiklerini, 1080 kilometre içme suyu, 1300 kilometre atık su, 130 kilometre yağmur suyu çalışması yaptıklarını söyleyen Başa “Tekirdağ sağlıklı içme suyuna kavuştu” dedi.

 

“KURUMSAL YAPIYA KAVUŞTURDUK”

 

Başa, TESKİ’yi kurumsal yapıya kavuşturduklarını belirterek “Trakya’da su kaynakları çok sınırlı. Nüfus artıyor, suyu tasarruflu kullanmalıyız” dedi. TESKİ olarak hem su kalitesini hem de abone sayısını artırdıklarını söyleyen Başa, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yıllarca gönül vermiş bir insanım. Kaymakam olduğum günden bu yana bir yönümüz var. Kalbimizde taşıdığımız bir değerler var. Bürokrasi aşamasında görev yaparken Cumhuriyet ideallerine bağlı, laik, demokratik Türkiye’ye inanan bir kişiyim” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Başa, Cumhuriyet Halk Partisi’nin emrinde olduğunu dile getirerek “Partimiz ne derse onu yaparız. Büyükşehir Belediyeleri önemlidir. Partimiz bize görev verirse sizlerin desteği ile CHP’nin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“KİM ADAY ÇIKARSA YANINDA OLACAĞIM”

 

TESKİ’de uyguladıkları kurumsal yapıyı Büyükşehir’de de uygulamak istediklerini kaydeden Başa “Daha iyisini yapacağız. Bu işi yapabileceğime inandığım için aday oldum” dedi. Başa, kim aday olarak çıkarsa her zaman yanlarında olacağını söyledi. Tekirdağ’da altyapı sorununu çözdüklerini kaydeden Başa, “Vatandaşların en büyük talebi yol. Mutlaka yol sorununu çözmemiz gerekiyor. Ciddi manada ulaşım ile ilgili talepler var. Ulaşım ile ilgili profesyonelce radikal kararlar alacağız” dedi. Başa, Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden CHP iktidarı ile güçleneceğini dile getirerek “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının memur danışmanı olmaz. Memur danışmanlık sistemine son vereceğim. Daha sektörel daha örgütlerle olan temasımızı kurabilecek danışmanlık sistemi kurmak zorundayız. İnşallah Büyükşehir Belediyesinin daha hizmet noktasında daha etkili bir verim yapmaya getirme arzusundayım” dedi. Mart 2019’da yapılacak seçimlerin önemine dikkat çeken Şafak Başa “Küskünlükler ve dargınlıklar olabilir. Ama bu seçim son derece önemlidir. Yerel yönetimleri kaybetmememiz gerekiyor. Bunun için çalışma yapmamız gerekiyor. CHP’li belediyeler giderse çok büyük sıkıntıya düşeriz. İnsanlarımız CHP’li belediyelerde yaşamak istiyorlar. Orada özgürlük, demokrasi eşitlik kardeşlik var” dedi.

 

“HER ADAYIN VİZYONU VAR”

 

Her adayın kendine göre vizyonunun olduğunu söyleyen Başa “Kafasında projeleri ve hizmet öncelikleri vardır. Daha güzel Tekirdağ hayalimi gerçekleştirmek için aday adayı oldum. Başkanımız ile dört yıl abi kardeş gibi çalıştım. Her aday daha iyisini yapacağım diyerek aday adayı oluyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU