İYİ Parti'de işler iyice karıştı

Tekirdağ İYİ Parti'de başlayan yeniden yapılanma sürecinde aralarında Çerkezköy'ün de bulunduğu Muratlı, Ergene, Saray ilçe başkanları görevlerinden istifa etmezlerken, önceki gün sür

GÜNDEM 24.11.2018 13:48:00 0
İYİ Parti

Duruma sert tepki gösteren ilçe başkanı Cemalettin Turlin, “Henüz bize tebliğ edilen bir şey yok. Bu söylentiyi biz de duyduk. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın ile görüştük. ‘İstifa etmeyeceksiniz, benim böyle bir emrim yok’ dedi. Sadece istifa eden yönetimlerin yeniden revize edilmesi talimatını verdiğini söyledi. Genel merkezin telefon numaraları internet sitesinde var. Dileyen arayabilir” dedi.

 

“BU KONUYU GENEL BAŞKANIMIZA ANLATACAĞIZ”

 

Çarşamba günü Ankara’ya gidip bu konuyu en ince ayrıntısına kadar genel başkan Meral Akşener’e anlatacaklarını dile getiren Turlin “Ben bu partinin kurucu ilçe başkanıyım. Yasaları da, yasal haklarımı da gayet iyi biliyorum. Biz, bize inanıp bize güvenen sayın Meral Akşener’in haklı mücadelesine oy veren 7 bin 485 seçmenin oylarını koruyup kolladığımız gibi, partimize oy verecek olan binlerin haklarını da bugünden koruyup kolluyoruz. Bana göre birilerinin böyle bir heves içerisine girmesi gayet normal. Ama gidilen yol anormal bir yoldur. Seçimlerin arifesinde dereyi geçerken içinde bulunduğumuz bu duruma hem il başkanımız hem de milletvekilimizin bir açıklık getirmesini bekliyoruz. Biz istifa etmeyen 4 ilçe olarak bizi nasıl bir sonun beklediğinin değil, ülkemizi nasıl bir sonun beklediğinin hesabını yapıyoruz. Kurulduğu günden bu yana bir ilçe teşkilatının yapması gereken bütün ödevleri eksiksiz yaparak Çerkezköy’de siyaset ve politika üretmeye çalışıyoruz” diyerek bu söylentilere sert tepki gösterdi.

 

İLÇE BAŞKANLIĞINI DUYURDU

 

Atama yazısını aldığını iddia eden Yasemin Erseçkin, İYİ Parti Genel Merkezi önünde çekilmiş bir fotoğrafı yakın dostları ile paylaşırken, sosyal medya üzerinden ‘Aldım geliyorum’ mesajıyla İlçe Başkanlığını duyurdu. Erseçkin’in atanma iddiasıyla ilgili İYİ Parti’de 3 aydan beri süren istifa kavgasının nasıl bir boyut alacağı merak edilirken, seçimlere sayılı günler kala, Çerkezköy siyasetinde AK Parti’den kimin aday olacağının tartışıldığı bugünlerde İYİ Parti’nin Çerkezköy’deki siyasi hamlesi Çerkezköy siyasetinde tartışılan konular arasına girdi.

 

SÜREKLİ BASKI UYGULANDI

 

Kurucu İlçe Başkanı Cemalattin Türlin henüz kendilerine resmi bir yazının ulaşmadığını, İl Başkanlığı’nın üç aydan bu yana istifa etmeleri konusunda sürekli baskı uyguladığını kaydetti. Erseçkin’in atamasını ne zaman kamuoyu ile paylaşacağı ise şimdiden merak konusu oldu. İYİ Parti’nin CHP ile ittifakı henüz netlik kazanmazken, İYİ Parti’nin Çerkezköy adayının kim olacağı da ayrı bir merak konusu oldu.

 

MURATLI’YA MERİÇ ATANDI

 

Ergene ve Saray İlçe Başkanlarının bu hafta açıklanması beklenirken, daha önce AK Parti’de MHP ve HEPAR’da siyaset yapan Avukat Bahar Meriç’in Muratlı İlçe Başkanlığına atandığı kaydedildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ