Erkılınç, bu defa Kozuva ve Ertem'e yüklendi

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan Yılmaz Erkılınç'ın eleştirilerinden AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı için adı geçen, fakat kamuoyuna duyurula

GÜNDEM 23.11.2018 19:12:00 0
Erkılınç, bu defa Kozuva ve Ertem

Yazılı açıklama yapan Erkılınç “Ben sevdalısı olduğum Genel Başkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiyi ve onun partisi AK Parti’yi Çerkezköy’de en iyi temsil edecek isimlerden biriyim. Sayın Kozuva, sen yakın zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine girdin. Çerkezköy sanayisine ve esnafına başkanlık yapacaktın. Sana inanıp sana güvenip sana oy veren bir ticaret erbabı olarak oda seçimlerini 12-0 kazanacağını düşünmüştüm. Sen bana göre o seçimde sadece 2 grubu kaybetmedin. Aslında o seçimi kaybettiğini, nedenlerini de sen benden daha iyi biliyorsun. Şimdi aynı mantıkla burada milletin ak oylarıyla seçim kazanacak olan Ak Parti’nin başarısını kendi başarısızlığınızla örtbas etmeye çalışıyorsunuz. ‘Ben kazanamazsam Vahap Akay kazansın’ mantığıyla hareket ediyorsunuz. İşte ben de tam burada sizin oyununuzu bozuyorum. Ben bunu bugünden buraya yazayım, bunu sana seçim sonunda sorması gerekenler sorarlar. Ben bugünden söylemiş olayım” dedi.

AK PARTİ SEÇMENİ DENENMİŞLERİ İSTEMİYOR

AK Partililerin artık denenmişleri, eskimişleri görmek istemediğini söyleyen Erkılınç “Ali Ertem, sen 10 yıl boyunca bu milletin sana verdiği oyla o makamda yan gelip yattın. Ve millet de sana bunun hesabını ağır sordu. Artık AK Parti seçmeni bize ‘Partimizi Çerkezköy’de kaybettiren yüzleri görmek istemiyoruz’ diyor. Beni telefonla arayarak anketlerde benim ismimin olmadığını söyleyip ‘neden’ diye bana sorarak bilgi veriyorlar. Anketlerde ‘Süleyman Kozuva, Abdullah Öğe, Ali Ertem hangisini görmek istiyorsunuz’ diye sorulduğunu söylüyorlar. ‘Abi bir şeyler yap gerekirse Ankara’ya gidelim. Reis sevdalısı olarak bu yüzleri görmek istemiyoruz’ diyorlar. Bu isimlerin makam ve para gücüyle yaptırdıkları anketlerle kendi isimlerinin gizli reklamını yaptırdıklarını biliyoruz” dedi.

ERTEM’E HODRİ MEYDAN DEDİ

Erkılınç “Dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem, makamında seni koltuğa oturtan seçmenleri kovdun. Beni onlarla karıştırma haddini bil. Gücün yetiyorsa halkın içine in” diyerek Ertem’e hodri meydan dedi.

BİLDİĞİNİZDEN GERİ KALMAYIN

Aday adayı olduğu günden beri bildiği doğruları Çerkezköy halkı ve kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Erkılınç “Ama bundan rahatsız olan birileri, ki bunlar İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve İlçe Başkanı Abdullah Öğe, sözde beni bu doğruları söylediğim için ihraç edeceklerini söylüyorlar. Partinin halkın partisi olduğunu bilmeyen bu zavallılar partiyi kendi babalarının şirketi zannediyorlar. Buna bunların gücü yetmeyecektir. Benim burada söylediğim her cümleyi, samimiyetle, bilgiyle ve ilgiyle söylediğimi Çerkezköy halkı da, partimizin kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da biliyor. Bugüne kadar kaybetmenizin hesabını kimseye vermediniz. Ama bugünden sonra partimizin de, bu partiye güvenenlerin de kaybedeceği bir gün, bir oy, bir insan yoktur. Buna partimizin de tahammülü yoktur. Ya işinizi layıkıyla yaparsınız ya da yapacak birileri çıkar, size haddinizi bildirir” diyerek Cüneyt Yüksel ve Abdullah Öğe’yi had bilmemekle itham etti. Erkılınç her yazılı açıklamasında olduğu gibi bu açıklamasını da “Birileri gelir Çerkezköy’ün Trakya’nın çehresini değiştirir. Vakit o vakit ben inanıyorum. Rabbime güveniyorum Erkılınç’la değişecek” sözleri ile noktaladı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU