Emniyetten kış lastiği uyarısı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ'da 1 Aralık 2018-1 Nisan 2019 tarihleri arasında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu belirterek bu konuda sürücüleri uyardı. Tekirda?

GÜNDEM 23.11.2018 17:19:00 0
Emniyetten kış lastiği uyarısı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kış lastiği konusunda sürücüleri uyardı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada 8 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”in 6. maddesinin 1. fıkrasının (j) bendi ile, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara 1 Aralık 2018–1 Nisan 2019 tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirildiği, hükmün uygulanmasına ilişkin esasların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2014/09 KDGM sayılı genelgelerinde belirtildiği ifade edildi.

 

1 ARALIK 2017’DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

 

1 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ”in onaylanarak 1 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirten yetkililer “Yine aynı genelgeler ile, kış lastiği; üzerinde M+S işareti bulunan ve/veya kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türü olarak belirtilmiş, ayrıca şehirlerarası yollarda kış lastiği uygulamasının usul ve esaslarını belirleme yetkisinin Bakanlığa, şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulanması ile ilgili hususları düzenleme yetkisinin ise, belirtilen tarihlere bağlı kalınması şartıyla ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenip uygulanacağı bildirilmiştir” dedi

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kurumsal internet sitesi istatistiki verilerine göre; Tekirdağ’da 1939-2017 yılları arasındaki Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan kış mevsimi sıcaklık ortalamasının 6,012 derece olarak tespit edildiğini ifade eden yetkililer “İlimiz genelindeki kış mevsimi ortalama sıcaklık değeri ilgide kayıtlı genelgelerde belirtilen  7 derecenin altında kalması nedeniyle; Tekirdağ genelinde; ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanılan, tüm ticari ve hususi otomobil kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçların  1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunlu. Buna uyulmadığı takdirde cezai işlem uygulanacak” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE