Yanlış yazan personeli görevden aldı

Edirne Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı. 2019 yılı bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda, 2019 yılı bütçesini tasl

GÜNDEM 22.11.2018 17:38:00 0
Yanlış yazan personeli görevden aldı

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı. Başkan Gürkan, meclis toplantısı öncesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diledi. Toplantıda, 2019 bütçesi görüşüldü.

 

2019 BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Mümkün olan en gerçekçi bütçeyi hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Gürkan “Bu yıl ekonomik sıkıntıyı da göz önünde bulundurarak mümkün olan en net şekliyle bir gerçekçi bütçe hazırlama çalışmasına girdik. Bütçeyi müdürlüklerin tekliflerinden daha aşağıya çektik daha gerçekçi olsun diye. Bütçedeki artış oranı bir önceki yıla oranla yüzde 8. Enflasyon yüzde 24,5 olarak açıklandı ama biz daha gerçekçi olması açısından bütçede yüzde 8 olarak artış yaptık. Bu yılın ilk 10 ayını 9 milyon 768 bin 528 TL gelir fazlasıyla kapamış bulunmaktayız. Bunu da paylaşmak isterim” diye konuştu.

 

GÖREVİNE SON VERDİ

 

Toplantıda bütçe taslağında gelir ve gider kalemleri tek tek okunarak oylanırken, bütçe görüşmelerinin sonunda bütçe taslak kitabında 2019 gelir bütçesi toplamının 283 milyon 508 bin TL yerine 283 milyon 500 TL yazıldığının fark edilmesi üzerine Belediye Başkanı Gürkan, yazan görevliye tepki gösterdi. Gürkan “Buraya 500 yazmışsınız, kim yazdı bunu? Ben yazmadığıma göre biriniz yazdı, kim yazdı bunu?” dedi. Yazı İşleri Müdürlüğü görevlisinin, “Biz yazmışız başkanım” sözleri üzerine Gürkan “Biz kim, kim biz? 238 milyon 508 bin liraya 45 milyon lira daha ekliyorsunuz ne yapıyor? 283 milyon 508 bin lira yapması lazım, siz buraya 283 milyon 500 lira yazıyorsunuz. Bize de 283 milyon 500 lira olarak onaylatıyorsunuz. Semih Bey fark etmese ne olacak? Bütçe, bu şekilde onaylanmış oluyor. Alın bunu da görevden. Oyun mu oynuyoruz burada” dedi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bölüm bölüm okunan Edirne Belediyesi 2019 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi ile 2019 yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. Gürkan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu meclisinin görüştüğü ve onayladığı son bütçeydi inşallah yeni bütçelerle, yeni meclislerle yine beraber olmayı temenni ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU