'Çok yeşil bir Çerkezköy istiyoruz'

Cağaloğlu Anadolu Lisesi tarafından geçen yıl ilki yapılan fidan dikimi etkinliğinin bu yıl 2'ncisi düzenlendi. Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi

GÜNDEM 21.11.2018 17:44:00 0

Çerkezköy Kaymakamı ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Selami Abban, fidan dikim töreni öncesinde Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltıda İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve basın mensupları ile bir araya geldi.  

 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI

 

Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Atilla Selami Abban TIR parkı ile ilgili soruya "Eskiden TIR parkının bulunduğu alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi yapmaya karar verdi. TIR'lar dışarı çıkartıldı. Tabi bu kazalara sebep oluyor. Biz bir arayışa girdik. Bir alan belirledik. Bakanlıktan bir heyet geldi inceledi ve hızlı tren alanı olduğu için orayı uygun görmedi. Bu TIR alanı Belediyenin ve Büyükşehir'in görevidir. Bunun üzerine belediye büyükşehirden yetki aldı. Bir alan buldu. Bu sadece 50-60 TIR'ı alabilecek bir alan. Şuan inşaat halinde. Sadece bir TIR parkı değil, sosyal alanların da olduğu bir TIR parkı yapılıyor" dedi. Kent Güvenliği Yönetim sistemi ve TEDES ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Abban, "Protokol hala geçerli. Bina başka bir firmaya yaptırılıyor fakat geçiş hala yapılmadı. Ufak tefek engeller var. Onların kaldırılması gerekiyor. Belediyemize şartlarımızı söyledik ve belediyenin bu şartları oluşturması gerekiyor" dedi. İmar Barışı ile ilgili de konuşan Atilla Selami Abban, "Kaçak yapılanma kapsamında, İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önceki zamanı kapsıyor. İmar durum belgesi alınması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan alanları inceliyor. Bir de hazine arsasında olanlar var. Şartlara uygun olmalı. Tahsisli arazi olmamalı, konut yapı için ayrılan bir alan olmamalı, pek çok şartı var. Bu şartlar sağlanabilirse tamamen tarımsal nitelikte bulunanlar varsa 10 yıl kiralamak suretiyle hak tanınıyor. Başvuru süresi 19 Kasım’a kadardı. Mera tahsisi için bu süre sona erdi" dedi.

 

"FİDANLARIMIZI GELECEĞİMİZE TAŞIYORUZ"

 

Kahvaltının ardından fidan dikiminin yapılacağı hatıra ormanına geçildi. Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ile İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi işbirliğinde düzenlenen fidan dikim töreni öncesinde konuşan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, "Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri olarak geçen yıl başlatmış olduğumuz fidan ekim projemizin bu yıl ikincisini devam ettiriyoruz. ‘Sadık Yarimiz Toprak’ ilkesinden hareketle genç öğrencilerimiz ellerindeki genç fidanları toprakla buluşturacak. Projemizi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma projelerimizle büyüterek Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin adını toprağa kazımak anlamında büyük bir gelişim içindeyiz. ‘Geleceğimiz Ormanımız’ ilkesinden hareketle elimizdeki fidanlarımızı geleceğimize ekmiş bulunmaktayız" dedi.

 

"YEŞİL BİR ÇERKEZKÖY İSTİYORUZ"

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Bugün 150 civarında fidan dikeceğiz. Geçen yıl diktiklerimizin tuttuğunu gördük memnun olduk. Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘fidanlar fidanlarla buluşuyor’ projesi dahilinde bugün bu bölgede tekrar fidan dikeceğiz. Geçtiğimiz ay da yine bir sivil toplum örgütünün önderliğinde fidan dikmiştik. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Fidanlığımız var. Yine her yıl fidan dikiyoruz. Biz çok yeşil bir Çerkezköy istiyoruz. Çerkezköy biliyorsunuz sanayi bölgesi olmasına rağmen istenildiği kadar memnuniyet duyacağımız kadar yeşil bir ilçe. Her fidan dikim törenimizle bunları çoğaltarak yemyeşil bir Çerkezköy'e kavuşmak en büyük dileğimiz. Bu fidan dikiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİLER

 

Konuşmaların ardından Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile birlikte fidan diktiler.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Fidan dikim töreninin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde sertifika töreni düzenlendi. İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri sertifikalarını Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın elinden aldı. Öğrencilere yemek ikramı yapılmasının ardından Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri İstanbul'a döndü.

 

Haber / Özge MERİÇ