'Hedefimiz ilk 10'a girmek'

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek meclis toplantısına katılan Kapaklı kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çerkezköy'ün donanımlı büyük bir yer olduğunu belirtti. Kapaklı?

GÜNDEM 20.11.2018 19:10:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin olağan toplantısı dün saat 16:30’da yapıldı. Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya Saim Buyruk, Bülent Bilecen, Mehmet Çetin, Rasim Bilgen, Sebahattin Önal, Samet Toz, Sami İkizler ve Süleyman Ak dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

“ÇEVREYİ TANIMAYA, ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Bir süre önce kendisini ziyaret eden oda yönetimine iade-i ziyarette bulunmak üzere odaya gelen Kapaklı kaymakamı Mustafa Ünlüsoy da toplantıda konuk oldu. Meclis üyeleri ile tek tek selamlaşan Kaymakam Ünlüsoy, toplantıda yaptığı konuşmada “1 Eylül’de çıkan atama kararnamesi ile atandığım Kapaklı Kaymakamlığı’na Eylül sonu itibari ile başladın. Bu süreç zarfında çevreyi tanımaya, öğrenmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“İLK 10’A GİRMEYE ÇOK YAKIN”

 

Çerkezköy’ün donanımlı büyük bir yer olduğunu kaydeden Ünlüsoy “Gelecekte de en gelişmiş, en donanımlı, en büyük ticaret ve sanayi kapasitesi ile Türkiye’de ilk 10’a girer mi bilmiyorum ama ilk 10’a girmeye çok yakın aday. Bölgenin potansiyeli bunu açıkça ortaya koyuyor. Bunda da ivme yaratacak olan, yönlendirecek olan kurumların başında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası gelmekte” dedi.

 

“BU ÜLKE İÇİN AYRI GAYRIMIZ YOK”

 

Kapaklı’nın ayrı bir ilçe olduğunu söyleyen Ünlüsoy “Ama bu ülke için ayrımız gayrımız yok. Bugün dünyada 200'ün üzerine ülke arasında 17’nci,  18’inci büyük ekonomi olduysak inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hedefimiz ilk 10’a girmek. Bu da bu ülkenin çalışkan iyi insanları sayesinde olacak. Cumhuriyet bu aşamaya çok büyük uçsuz bucaksız ormanları, doğal kaynakları, petrolü, kömürü ile gelmedi, insanlarla geldi. Dünyadaki en çalışkan, en gayretli insanlar bu ülkede yaşıyorlar. En güzel coğrafyaya sahip olan ülkemizde biz de ilçe olarak, ilçeler olarak, bölge olarak üzerimize düşen görevi hep beraber yerine getireceğiz. Sizleri tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Bizler de Kapaklı idarecisi olarak sizlerin bizden bir talebiniz olduğunda her zaman beraber çalışacağımızı belirtiyorum. Hepinize saygı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

GELİR GİDER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Süleyman Kozuva da ziyaretinden dolayı Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından toplantı gündemine geçildi.Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantının tek gündemi olan Ekim 2018 gelir-gider bütçe izleme raporu ve mizanı konusu görüşüldü. Ekim ayı tahmini gelirinin 768 bin 200 TL, gerçekleşen gelirin ise 636 bin 601,56 TL olduğu belirtilirken, Ocak-Ekim döneminin tahminin gelirinin 3 milyon 406 bin 800 TL, 10 ayda gerçekleşen gelirin ise 3 milyon 670 bin 601,08 TL olduğu ifade edildi. Ekim ayı tahmini giderinin 251 bin 320 TL, gerçekleşen giderin 346 bin 620,90 TL, yılın ilk 10 ayında tahmin edilen giderin 2 milyon 840 bin 222,02 TL, gerçekleşen giderin ise 2 milyon 557 bin 556,29 TL olduğu kaydedildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, toplantı sonrası Kapaklı kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, meclis üyeleri ile sohbet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU