Bin 555 burs başvurusu yapıldı

Trakya Üniversitesi Vakfı çatısı altında 2016 yılında başlatılan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da Trakya Üniversitesi öğrencilerine burs sa?

GÜNDEM 20.11.2018 14:49:00 0
Bin 555 burs başvurusu yapıldı

Trakya Üniversitesi Vakfı çatısı altında başlatılan ve başta Edirne Valiliği olmak üzere çok sayıda kurum, kuruluş ve bireysel bağışçının desteğini alan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da Trakya Üniversitesi öğrencilerine burs sağlıyor. Kampanya ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında bin 470 başvuru arasından 193 öğrenciye destek sağlanırken, 2017-2018 eğitim öğretim yılında, bin 119 başvuru arasından 174 öğrenciye maddi destek verildiği açıklandı. Öğrencilere, 10 ay boyunca aylık 300 TL destek verilmesi planlanan 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise 329’u uluslararası öğrencilerden olmak üzere toplam bin 555 başvuru toplandı.

 

DESTEĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, burs miktarlarının ve başvuru sayısının artmasıyla birlikte, hayırsever kişi ve kurumların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirterek “Edirne, Anka Kuşu gibi küllerinden doğmaya alışık bir şehirdir. Bu şehir bir araya gelince yüz elli beş gün boyunca kendini savunacak kadar güçlüdür. Bu şehir bir araya gelince Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Makedonya’dan ve tüm Balkanlar’dan gelen soydaşlarımızı bağrına basacak kadar şefkatlidir. Hoşgörünün ve birlikte yaşamanın örneğini tüm dünyaya göstererek, bunun bir ütopya olmadığını ispat eden Edirne, bugün de dayanışmasını öğrencilerimiz için sergilemeye devam ediyor. Tüm Edirnelileri, gönül coğrafyamız Balkanlar ve tüm kardeş ülkelerimizin yanı sıra ülkemizin dört bir yanından gelen ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi, kendi yavrularımız gibi bağrımıza basmaya davet ediyorum. Bizler için çok küçük sayılabilecek bir tutar, bir kartopunun çığa dönüşmesi gibi büyüyerek öğrencilerimizin yaşamını aydınlatacak. Bu yıl başvuru sayımız önceki yıllara göre daha da arttı, omuzlarımızdaki sorumluluk her geçen gün daha da artıyor. Hedefimiz, şeffaf değerlendirme kriterleriyle belirleyeceğimiz, ihtiyaç sahibi, en fazla sayıda öğrencimize burs verebilmek. Bunun için de, az çok demeden tüm Edirne’yi kampanyamıza bağış yapmaya ve bu işi sahiplenmeye davet ediyorum" dedi.

 

"ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMAK AMACIYLA PROJEMİZİ BAŞLATTIK"

 

Bir Öğrenci de Sen Okut kampanyasını, öğrencilerin eğitim faaliyetlerine destek olarak, rahat bir öğrencilik geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla başlattıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Kampanya kapsamında bilhassa gönül coğrafyamız Balkanlar ve dünyanın her köşesinden gelen soydaş ve akraba topluluklarımıza mensup öğrencilerimizi de desteklemeye gayret ediyoruz. Bu yıl, ana vatan gördükleri Türkiye’ye gelerek Trakya Üniversitesi’nde eğitim alan 3.000 Balkan kökenli öğrencimizden, maddi desteğe ihtiyaç duyarak kampanyaya başvuranların yüzde 12’sine destek sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için de, sesimizin ulaştığı herkesin, ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinden eğitim amacıyla Trakya Üniversitesi’ne gelen ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize vereceği katkı ve uzatacağı yardım eli oldukça önemli. Her yıl, yüksek memnuniyet oranlarıyla "Öğrenci Dostu Şehir" payesi alan Edirne’nin, tüm dinamikleri harekete geçtiğinde oluşacak sinerji, inanıyoruz ki bu iyi niyetli çabayı çok farklı bir boyuta taşıyacak" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE