Ailede ve Okulda Kaliteli İletişimi anlattı

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi,  Ünlü Psikolog, Yazar ve Televizyon Programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen Tekirdağlılarla buluştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyes

GÜNDEM 20.11.2018 13:29:00 0
Ailede ve Okulda Kaliteli İletişimi anlattı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı, TESKİ Genel Müdürü İ. Feyzi Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DİLİNİ VE TOPRAĞINI KAYBEDEN ÜLKELERİN GELECEĞİ YOK

 

Türkçenin dünyada en müzikal dil olduğunu belirten Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen Dünya çapında büyük bir organizasyonla düzenlenen bir seminere katıldığını anlattı. Dökmen, "Ben dünyanın en müzikal dilinin söyleniş açısından Farsça veya Fransızca olduğunu tahmin ediyordum. Ama öğrendim ki dünyanın en müzikal dili Türkçeymiş, en güzel kelimesi de yakamozmuş. Bu da beni çok şaşırttı. Ama bunu da çok kimse bilmiyor. Basında da fazla yer almadı" dedi. Dilini ve toprağını kaybeden ülkelerin geleceğinin olmadığına dikkat çeken Dökmen, "Bir liderin mutlaka tarih bilgisi olması gerekir. Geçmişini bilmeyen geleceğine de yön veremez" diye konuştu.

 

"HAYATA ENERJİ İLE BAKANLAR YILMAZ"

 

Prof. Dr. Üstün Dökmen, insan enerjisinin sonu yoktur diyerek, "73 yaşında hasta olan bir tanıdığım vardı, internetten hastalığı ile ilgili bir konu araştırıyor zannetmiştim. Ama meğerse o arkadaş, o yaşta arabamı hangisiyle yenilesem diye bakıyormuş. O adam,  enerjisiyle hastalığını da yendi ve yeni arabasıyla da senelerce gezdi. Enerjisi bitmeyenler, hayata enerji ile bakanlar yılmaz, enerjisi bitenler de yılgın olurlar" dedi.

 

SINIR KOYMAK BAZEN GEREKLİDİR

 

Dökmen, çocuklu ailelere de çocukları ile ilgili öğütler vererek "Çocuklarınızı meslek seçmeye zorlamayın. İyi veya kötü meslek yoktur, sadece kişiye göre meslek vardır. Çocuğa hayır demek, bazı konularda sınır koymak, ceza vermek çocuğunuzu sevmemek anlamına gelmez. Bazen bunlar da gereklidir" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ