Derin Çatak Şehitleri anıldı

Malkara Sağlamtaşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Derin Çatak Şehitlerini Anma Günü" etkinlikleri düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile baÅ?

GÜNDEM 19.11.2018 15:44:00 0
Derin Çatak Şehitleri anıldı

Malkara Sağlamtaş Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Sağlamtaşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

RUHLARI ŞAD OLSUN

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlik, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve duaların okunmasının ardından son buldu. Açıklama yapan Başkan Albayrak, "1912 yılında şehit edilen, Derin Çatak şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

 

'DERİN ÇATAK'

 

1912 yılında Bulgar birliklerine karşı çete faaliyetleri yapan Kurt Mehmet'e Bulgar birlikleri tarafından haber yollanarak kendisine bir şey yapılmayacağı yönünde verilen sözlerin ardından Kurt Mehmet ve arkadaşları Bulgar komutanlarına inanarak Derin Çatak Mevkii'nden Sağlamtaş'a geldiler. Fakat sözünde durmayan Bulgar birlikleri Kurt Mehmet, Çalı Abdullah, Veysel Ağa, Bedel Mehmet, Hacı Onbaşıların Mehmet, Hüsniyelerin Süleyman Ağa, Kuranların Küçük Mustafa, Koca Berberlerin Hacı Mehmet, Çınarlıdere'den (Bunak) Mustafa Ağa, Pamukların Hüseyin Ağa ve İbrahim Pehlivan'ı Derin Çatak mevkiinde infaz etmişlerdi.

 

Haber / Özge MERİÇ