İki üniversite işbirliği yapacak

Trakya Üniversitesi ve Hindistan Yeni Delhi Ulusal Hukuk Üniversitesi (National Law University) arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı. İmza töreni, Yeni Delhi Ulusal Hukuk Üniversitesi adına Kurucu Rektör Pro

GÜNDEM 19.11.2018 15:34:00 0
İki üniversite işbirliği yapacak

Yeni Delhi Ulusal Hukuk Üniversitesi’nde düzenlenen imza töreni sonrasında, Prof. Dr. Ranbir Singh ve Prof. Dr. Harpreet Kaur’a, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu adına Edirne Kırmızısı fularlar takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yoğun programı nedeniyle katılamadığı törende Prof. DR. Kıymet Çalıyurt, Prof. Dr. Ranbir Singh ve Prof. Dr. Harpreet Kaur'u en yakın zamanda Trakya Üniversitesi'nde misafir etmek istediklerini belirtti.

 

14 ARAŞTIRMA MERKEZİ BULUNUYOR

 

Hindistan Yeni Delhi Ulusal Hukuk Üniversitesi’ninYeni Delhi'de 2008 yılında kurulan ve Hindistan’da en iyi ikinci hukuk eğitimini veren bir kamu üniversitesi olduğu belirtilerek “Hindistan Yeni Delhi Ulusal Hukuk Üniversitesi bünyesinde, hukukun değişik konularında 14 araştırma merkezi bulunmaktadır. Üniversitenin temel amacı, sosyal olarak ilgili olan kapsamlı ve disiplinler arası yasal eğitimi geliştirmek ve sunmaktır. Bu eğitim sayesinde yasal ve etik değerleri desteklemeyi ve hukukun üstünlüğünü ve Hindistan Anayasası'nda öngörülen hedefleri teşvik etmek hedeflenmektedir. Ayrıca, üniversite, yasal bilginin yayılmasında ve ulusal kalkınmadaki rolünün yaygınlaştırılmasında çalışmaktadır” denildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE