AK Parti'de başvurular sona erdi

AK Parti'de belediye başkan aday adaylığı başvuruları sona erdi. Geçtiğimiz hafta başvuru yapan Yılmaz Erkılınç, Hasan İşcan, Ahmet Yıldız, Göksel Bozdağ, Nuran Yeşil, Ali Dönmez ve Ali

GÜNDEM 16.11.2018 16:55:00 0
AK Parti

Orhan Aras, AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Aras, başvuru evraklarını dün saat 14:00’da AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye teslim etti.

 

ARAS DA ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

 

Programda konuşan İlçe Başkanı Öğe “AK Parti’de aday adaylığı sürecinin bugün son günü. Teşkilatımızda kim ne olursa olsun liyakatli, sadakatli, ehliyetli, tevazu sahibi, bu partinin değerlerini bilen, milletin devletin menfaatlerini kendi şahsi menfaatlerinin önünde tutan, bizim ülkemizin milletimizin birlik ve beraberliği için mücadele eden, milletini düşünen bu partinin değerlerine sahip olan, bunu özümsemiş arkadaşlarla yola çıkacağız. Allah’ın izniyle biz Çerkezköy’de belediyeye tekrar AK Parti bayrağını hep birlikte dikeceğiz” dedi.

 

“TÜM ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ”

 

Teşkilat olarak tüm aday adaylarını kucakladıklarını ve hepsine aynı mesafede ilgi alaka gösterdiklerini söyleyen Öğe “Orhan Aras arkadaşımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi. Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Aras da “2002 yılında sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde kurulan AK Parti süreç içerisinde birçok badireye, birçok sıkıntıya göğüs germek zorunda kaldı. En son kurulan tuzakta da, Rabbimizin izniyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti, halkımızın desteği, kendilerinin dik duruşuyla o büyük sıkıntıdan bu milleti, bu ülkeyi ve bu ülkeyi umut olarak gören İslam dünyasını da korudu” dedi.

 

“YEREL YÖNETİMLER ÇOK ÖNEMLİ”

 

Yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Aras, “Ben resmi rakamlara göre 750 bin nüfusu olan, 150 bin Suriyeli vatandaşı da barındıran, Çerkezköy’ün yapısına çok benzeyen Bursa’nın Yıldırım ilçesinde  belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 1 yıl uzman olarak görev yaptım, 2 yıl da belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Bizim temel hedefimiz belli. Geçmiş dönem kaybedilen Çerkezköy’ü kişilere bağlı kalınmadan doğru tercihlerle yeniden AK Parti’nin hakim olacağı ak kadrolarla yönetmeyi umut ediyoruz” dedi.

 

“İYİ YAPACAĞIMI UMUT EDİYORUM”

 

Belediye başkanlığı makamlarının çok ağır yük altında olan makamlar olduğunu söyleyen Orhan Aras, “Belediye başkanı olan arkadaşım 2 yıl birfiil bürokratla yürümek zorunda. Bürokratın tercihleri başkanlık makamını yönlendiren en önemli durumdur. Dolayısıyle belediye başkanlığının 2 yılı böyle geçiyor. 3’üncü yılında bürokratını değiştirerek yoluna devam etmeyi umut eden yönetim son yılda da ‘ben bir daha nasıl seçilirim’ diye düşünüyor. Belediyenin tüm kademeleri ile ilgili bilgi sahibiyim. Bu işi doğru kadrolarla çok iyi yapacağımı umut ederek bu yola çıktım” dedi.

 

“GÜÇLÜ BİR EKİPLE YOLA ÇIKTIM”

 

2004’te de AK Parti’nin Karaağaç Belde Belediye Başkan Adayı olduğunu anımsatan Aras, özgeçmişi ile ilgili de bilgi verdi. Aras “Ben güçlü bir ekiple yola çıktım. Hazırlıklıyım. Ciddi projeleri oluşturduk” dedi.

 

“AK PARTİ BAYRAĞINI BELEDİYEYE DİKECEĞİZ”

 

2009-2014 döneminde Veliköy Belediye Başkanlığı yapan Hanifi Belindir de dün saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yaptı. Hanifi Belindir’in başvuru evraklarını teslim alan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. Tüm aday adayı arkadaşlarımız teşkilat için elinden geleni yapacaktır. Birlik beraberlik içerisinde AK Parti Bayrağını Çerkezköy Belediyesi’ne dikeceğiz” dedi. Bu süreç sonunda kendisine bu görev layık görülürse elinden gelen gayreti göstererek halkın desteği ve izni ile Çerkezköy Belediyesi’ni AK Parti bünyesine katmaya gayret edeceğini söyleyen Belindir “Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemde de sorumlu olduğumuz beldemize ve halkımıza layık olan güzel hizmetler yapmaya gayret ettik. Şimdi ise edindiğimiz tecrübe, bilgi ve birikimimizi Çerkezköy için hizmete dönüştürme noktasında aday adayı oldum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU