Kapaklı Meclisi olağanüstü toplandı

Kapaklı Kasım Ayı Olağanüstü meclis toplantısında yıkım ile ilgili gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, Gayrimenkul Satış Komisyonu üyeliğine de Kemal Kenar seçildi.

GÜNDEM 16.11.2018 17:32:00 0
Kapaklı Meclisi olağanüstü toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı saat 12:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. 

2 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Halil İbrahim Erkan ile Bahtiyar Büyükbüce’nin katılmadığı toplantıda açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından Gayrimenkul Satış Komisyonu üye seçimi konusu görüşüldü. “Bu olağanüstü toplantıyı yapmasaydık yıl atlayacaktı. Bu sefer de bu yerin satışında 1 yıl gibi bir süre  kaybolacaktı” diyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu nedenle olağanüstü toplantı kararı alındığını ifade etti. Toplantıda 2 gündem maddesinin görüşüleceğini söyleyen Mandalı, yıkım konusuyla ilgili de konuştu. Çorlu, Çerkezköy, Edirne, Vize gibi yerlerde yıkım yapıldığını belirten Mandalı “Bu yıkımlar sebebiyle bazı askeriyelerden resmi talep geldi” dedi.

KOMİSYON ÜYELİĞİNE KEMAL KENAR SEÇİLDİ

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün 6 Kasım 2018 tarih 6234 sayılı yazısı ile  12 Aralık 2018 Çarşamba günü açık arttırma usulü ile gayrimenkul satışı yapacağını bildirerek gayrimenkul satış  komisyonunda görev yapmak üzere bir üyenin bildirilmesini istediği ifade edildi. Yapılan oylama sonucu Gayrimenkul Komisyonu asil üyeliğine Kemal Kenar seçilirken, yedek üyeliğe de Mustafa Serat seçildi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı 15. Füze Üst Komutanlığı’nın Avrupa yakasında konuşlu olan Fener Tepe Garnizonu’nda bulunan 43 binanın yıkımı için 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi hükümleri doğrultusundan protokol düzenlenmesi için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Haber/Seda AKYOL