İmar Barışı için son gün 31 Aralık

Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Barışı kapsamında uygulanacak Yapı Kayıt Belgesi başvurularının 31 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Süre uyarısın

GÜNDEM 16.11.2018 17:22:00 0
İmar Barışı için son gün 31 Aralık

Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Barışı kapsamında uygulanacak Yapı Kayıt Belgesi başvurularının 8 Haziran Cuma günü başladığını ve 31 aralık 2018 tarihinde sona ereceğini belirterek vatandaşlara 'İmar Barışı' konusunda süre uyarısında da bulundu.

 

UYULACAK ESASLARA DİKKAT

 

Başkan Yarımcısı Çolpan, İmar Barışı kapsamında 'Yapı Kayıt Belgesi' verilmesine ilişkin esasların belirlenerek Resmi Gazete’de yayınlandığını dile getirerek "Yayınlanan tebliğe göre Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilecek. Belge için başvurular ve belge bedeli 31 Aralık 2018’e kadar ödenecek. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Yapı Kayıt Belgesi için devlet kurumlarından yapılan açıklamaya göre, e-Devlet üzerinden girişini yapan vatandaşa 24 saat içerisinde vermiş olduğu iletişim bilgilerine bir dönüş yapılacak ve SMS adresine ‘Evet bilginizi aldık, parayı yatırabilirsiniz.’ diye bir haber gelecek. Para yatırdıktan sonra kendisine 24 saat içerisinde Yapı Kayıt Belgesi aynı yerden verilmiş olacak" dedi. Başkan Yardımcısı Çolpan e-Devlet üzerinden başvuru ile başlatılacak olan sürecin Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından yürütüleceğini hatırlatarak İmar Barışı kapsamında uygulanacak Yapı Kayıt Belgesi başvurularında uyulacak esaslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU