Bu Küpür TBMM'de, o savcı nerede?

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Marmara Haber Gazetesi'ni ziyareti sırasında 2016 yılında yayınlanan bir haberle ilgili Gazeteci Şaban Kardeş'ten aldığı gazete küpürünü Türkiye Büyük

GÜNDEM 15.11.2018 18:58:00 0
Bu Küpür TBMM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, fetö'nün ekonomik yapılanmasının, örgüte bağlı şirketler, bankalar ve kamu kaynaklarının örgüt için kullanılması şeklinde oluştuğunu ifade ederek "Aynı zamanda himmet adı altında toplanan ekonomik varlıklar da bu kaynaklardan biridir. Ekonomik anlamda da Fetö, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlarından biridir" dedi.

 

ADALET BAKANI GÜL'E SORDU

 

17-25 Aralık'tan sonra Fetö'nün para kaynağı Bank Asya'dan paralarını çekmeyerek ya da para yatırarak destek olanlara yönelik geçmişe dönük çok yönlü inceleme yapıldığının bilindiğini ifade eden Milletvekili Enez Kaplan "Fetö'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bank Asya'da hesabı bulunan binlerce kamu çalışanının tüm hesapları en ince ayrıntısına kadar araştırılmıştır. Seçim bölgemde bulunan yerel basında çıkan haberlere göre, 2009 yılında Çerkezköy'de görev yapan özel yetkili savcının önemli yolsuzluk dosyalarına baktığı ve kısa süre içerisinde kendi ve akrabaları üzerine Veliköy ve Çerkezköy'de dikkat çeken sayıda arsalar aldığı, yine Bank Asya'dan çekler kestiği belirtilmektedir" dedi.

 

HANGİ TARİHLERDE NE KADAR ÇEK KESTİ?

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, "Yargı mensupları çek karnesi kullanabilir mi? O Özel Yetkili Savcı, fetö'nün finans kaynaklarından biri olan Bank Asya'dan hangi tarihlerde ne kadar çek kesmiştir ve bu çekleri kimlere ne karşılığında vermiştir? 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra 2015 yılında da Bank Asya'dan çek kesildiği bildirilmektedir. Bu durumla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa ne tür işlemler yapılmıştır?" diye sordu.

 

HALA GÖREVİNİN BAŞINDA MI?

 

O dönem Çerkezköy’de görev yapan savcı ile ilgili herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa savcının ceza alıp almadığını soran Milletvekili Kaplan "Yoksa hala görevinin başında mıdır? Görevinin başında ise şu an nerede, hangi makamda görevlidir?" sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU