Yol çizgileri yenilendi

Çerkezköy genelinde caddelerde yol çizgileri yenilendi. Cengiz Topel Caddesi'nde de yol  çizgileri yenilenirken, yol çizgisi yenilenen caddelere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyenin amblemi konuldu.

GÜNDEM 15.11.2018 18:03:00 0
Yol çizgileri yenilendi

Yollardaki trafik çizgilerinin önemine dikkat çeken Çerkezköy Şoförler ve Otomobilçiler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, "Yollardaki çizilen çizgilere her sürücünün mutlak uyması gerekiyor. Çünkü her çizgi sürücüye ayrı bir şey anlatır. İlçemizdeki caddelerde silinmiş olan yol çizgilerinin yenilenmesinden memnunuz. Cengiz Topel Caddesi'nde yapı8lan çalışmalarla ilçemizde yol çizgisi yenileme çalışması tamamlanmış oldu" dedi.

 

Yol çizgilerinin ne anlama geldiği ile ilgili de konuşan Mustafa As, "Kesik çizgi; çizgisi görüşü açık, düz yol kesimlerine çizilir. Bu çizgi, trafiği tehlikeye düşürmemek kaydıyla öndeki aracı geçmek gibi sebeplerle şerit değiştirebileceğimiz çizgidir. Devamlı çizgi olan yerlerde ise hiçbir sebeple sol şeride geçilmez ve üzerinden de gidilemez. Öndeki araçları geçmenin yasak olduğu kavşak, tepe üstü, dönemeç, yaya geçidi, köprü, tünel gibi yerlerin yaklaşımında çizildiği için şerit de değiştirilemez. Kesik ve devamlı çizgi yan yana ise, bu çizgi boyunca araçlara en yakın olan çizginin anlamına göre hareket edilir. Kesikli çizgiye yakın olan araç şerit değiştirebilir, düz çizgiye yakın olan araç şerit değiştiremez. Paralel devamlı çizgi; taşıt yolunun bölünmü yol durumuna getiren refüj anlamındadır. Bu çizgiler boyunca karşı yönden gelen trafik için ayrılmış yol bölümüne girilmez. Ayrıca önemli bir trafik çizgisi de okul çizgileridir. Gidişe ayrılmış çok şeritli yollarda sürücülerin yapmak zorunda oldukları hareketleri göstermek maksadıyla taşıt yoluna yazılan yazılar ve çizilen işaretlerdir. Bu çizgiler özellikle kavşak yaklaşımlarında, gidilecek yöne göre uygun şeride girilmesini hatırlatır" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU