İki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi, Sofya Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.

GÜNDEM 15.11.2018 17:42:00 0
İki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Daniela Todorova, Trakya Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnun olduğunu belirterek ilişkilerin daha da derinleşmesi amacıyla çalışmalar yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Atılan bu imza ile bu niyetlerini resmiyete döktüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Todorova, "Hem komşu hem de kardeş ülkelerin üniversiteleriyiz. Hocalarımız çalışkan ve alanında uzman kişiler. Birlikten kuvvet doğacağına inanıyorum. Birlikte derinlikli ve büyük işlere imza atacağımıza, bölgemize önemli katkılar sağlayacağımıza inancımız sonsuz" sözlerine yer verdi.

 

TÜM İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin, Türkiye’de en fazla Balkan uyruklu öğrenciye sahip olduğunu vurgulayarak, "Sınır komşumuz Bulgaristan üniversiteleriyle yeni iş birliklerine imza atmayı ve var olan iş birliklerini güçlendirerek geliştirmeyi hedefliyoruz. Birbirimize katacağımız birçok değer var. Yapılacak ortak çalışmalarla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin gelişimlerine katkı sağlayabiliriz. Dünyada büyük bir sektörel güce ulaşan lojistik ve taşımacılık alanlarının yanı sıra mühendislik fakültelerinin de yer alacağı bir iş birliği modeli geliştirebiliriz. Öğrencilerin bir süre Trakya Üniversitesi’nde bir süre de Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi’nde eğitim alabilecekleri bir program açabiliriz. Biz Trakya Üniversitesi olarak tüm iş birliklerine açığız" dedi. Tabakoğlu, Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi’ni Balkan Üniversiteler Birliği’nde görmekten mutluluk duyacaklarını aktardı. Yapılacak ortak çalışmalar ve iş birliklerinin konuşulmasının ardından Prof. Dr. Erhan Tabaoğlu ve Prof. Dr. Daniela Todorova arasında, üniversitelerin ikili iş birliği protokolü imzalandı. Karşılıklı hediye takdiminin ardından ziyaret son buldu.

 

KİMLER KATILDI

 

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Daniela Todorova’nın katılımyla düzenlenen imza törenine, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı Öğr. Gör. Selçuk Duranlar, Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Sezgin Kondal ile Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Petar Kolev katıldı.