Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından Atatürk'ün ölümünün 80. yılı ve Atatürk Haftası kapsamında "Atatürk'ün Sevdiği Eserler Konseri" dÃ

GÜNDEM 15.11.2018 15:54:00 0
Atatürk

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M İhsan Soysal, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Öz, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Tekirdağlı sanatseverler katıldı.

 

YOĞUN ALKIŞ ALDI

 

NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu tarafından yönetilen sanatçıların sergilediği performans izleyenlerin beğenisini toplarken, Atatürk’ün çeşitli fotoğraflarından oluşan görsel şölende konsere eşlik etti. Konserin birinci kısmında Konservatuar Öğretim Elemanlarından oluşan saz heyetine solistler eşlik etti. Bu bölümde Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu da güftesi Namık Kemal’e ait olan “Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme” adlı eseri seslendirdi. Diğer solistlerin performanslarıyla devam eden konserin ikinci kısmında ise Türk Müziği Devlet Konservatuvarı İcra Heyeti seslendirdiği dört eserle izleyicilerden yoğun alkış aldı. Konser sonunda Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu’ya çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

 

Haber / Seda AKYOL