'Bu, üstü örtülü bir zorlamadır'

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Çorlu İlçe Müftülüğü'nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi bir yazı yazarak Orta

GÜNDEM 14.11.2018 18:29:00 0

Bu talebin Anayasa’da yazılı olan laiklik ilkesiyle ve milli eğitim temel kanunuyla açık bir tezat oluşturduğunu dile getiren Candan Yüceer, eğitim sisteminin dini referanslara dayalı hale getirilmek istenilmesinin ideolojik bir dayatma olduğunu belirtti. Yüceer, “Müftülüğün bu talebi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu talebi yerine getirmesi, çocukları ve ailelerini seçeneksiz bırakmaktadır. Bu üstü örtülü bir zorlamadır. Velilerin bu talebe uymamaları durumunda çocuklarının mimlenecekleri ve fişlenecekleri korkusu yaşaması kaçınılmazdır. Milli Eğitim müdürlüğünün görevi dini eğitim projeleri yerine çocuklarımızı çağın ihtiyaçlarına göre yetiştirecek projeler üretmektir. Çocuklarına hangi dini eğitimi vereceklerini, hangi dinsel pratikleri öğreteceklerini belirlemek çocukların ana-babalarına bırakılmalıdır” dedi.

 

“BU BİR FİŞLEME VE AYRIŞTIRMADIR”

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da Çorlu’da öğrencilerin dayatmayla sabah namazına çağrılmasına sert tepki gösterdi. Milli eğitim ve müftülük tarafından velilere gönderilen izin yazısının fişleme ve dayatma belgesi olduğunu ifade eden Kaplan, bu uygulamanın toplumu bölme girişimi olduğunu savunarak “Bu çağ dışı bir uygulamadır. Bu tür uygulamalar insanları dinden soğutur. Velilere gönderilen bu belgelerle öğrenci ve veliler fişlenmektedir. Namaz kılan kılmayan önce ayrıştırılıyor sonra fişleniyor. AKP en iyi yaptığı işi yapıyor. Toplumu ayrıştırıyor. Toplumu namaz kılan kılmayan diye bölmeye çalışıyor. Kılanda bizim evladımız kılmayan da. Düşün artık çocuklarımızın sırtından. Milli eğitimi 16 yılda ne hale getirdiğiniz ortada. İnsanları camilerden soğuttunuz” dedi.

 

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

 

Bu konunun peşini bırakmayacağını ve meclise taşıyacağını kaydeden Kaplan, “Mecliste bir soru önergesi vereceğim. Devlet kurumaları eliyle insanlara din baskısı yapılıyor. Dinde özgürlük vardır. Zorlama yoktur. Din diyanet işlerinin devlet kurumları eliyle baskı unsuruna asla dönüştürülmemesi lazım. Yüce Yaradan’ın çağrısı ortada. İki Cihan Güneşi Peygamber Efendimizin (SAS) mesajları ortada” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ