Köpekleri zehirli etle öldürerek koyunları çaldılar

Malkara'da kimliği belirsiz kişiler, bahçedeki 2 köpeği zehirli etle öldürdükten sonra girdikleri ahırdan 40 koyun çaldı. Hırsızların araca sığmayınca bıraktığı 20 koyunun sesine uyanan 40 ya?

GÜNDEM 14.11.2018 18:11:00 0
Köpekleri zehirli etle öldürerek koyunları çaldılar

Olay, Malkara'ya bağlı kırsal Kadıköy Mahallesi'nde meydana geldi. Akşam saatlerinde, mahallede Neşat Özer'e ait evin önüne gelen kimliği belirsiz kişiler, tel örgülerini keserek girdikleri bahçedeki 2 köpeğe zehirli et yedirip öldürdükten sonra ahıra girdi. 60 koyunu ahırdan çıkaran hırsızlar, koyunları yaklaşık 500 metre uzakta bulunan ve plakası henüz belirlenemeyen aracın yanına götürdü. Hırsızlar, 40 koyunu yüklerken, araca sığmadığı değerlendirilen 20 koyunu ise meraya salarak olay yerinden uzaklaştı.

 

40 KOYUNU ÇALDILAR

 


Başıboş 20 koyun bir süre sonra Neşat Özer'e ait ahıra geri döndü. Koyunların sesine uyanan ve hırsızlık olayını fark eden Özer, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, ev, ahır ve çevresinde inceleme yaptı. Neşat Özer, hırsızlık olayından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, "Bahçedeki tel örgüyü kesip, ahırıma girmişler ve koyunlarımı çalmışlar. Köpeklerimi de zehirleyip telef etmişler. Ahırım içerisinde 60 tane koyunum vardı, 60'ını da dışarı çıkarmışlar. 500 metre yürütüp meraya doğru götürmüşler. Koyunlardan 40 tanesini burada bir araca yüklemişler. Anlaşılan koyunları yükledikleri araç 40'tan fazla koyunu almayınca 20 tanesini meraya bırakmışlar. Meraya bırakılan koyunlardan 20 tanesi ise kendiliğinden eve geri gelmiş. Koyunlarımın piyasa değeri 70-80 bin lira. Gelir kaynağım olan hayvanlarımı çaldılar. Mağdurum, yetkililerden bunu yapanları bir an önce bulmalarını istiyorum" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU