'Çöpe Dönüştürme, Geri Dönüştür' sloganıyla geri dönüşüme destek 

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kevser Battal tarafından 'Çöpe Dönüştürme, Geri Dönüştür' sloganıyla ile geri dönüşüm kampanyası

GÜNDEM 14.11.2018 12:47:00 0

Geri dönüşüme katkı sağlamak için başlattıkları proje ile ilgili bilgi veren İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Şimşek, "Dünyadaki doğal dengeyi korumaya yönelik etkinliklerin daha da önem kazandığı günümüzde okulumuzdan geri dönüşüme büyük katkı yapacak bir proje başlatıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Kevser Battal rehberliğinde ‘Çöpe Dönüştürme, Geri Dönüştür’ sloganıyla başlatılan ve Aytar Pet Geri Dönüşüm merkezi ile beraber yürütülen proje ile plastik malzemelerinin geri dönüşümünün önemi konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmayı amaçladık" sözlerine yer verdi.

 

VERİMLİ BİR EKONOMİK YATIRIM


Öğrenci geri dönüşüm destek verdiğini belirten Şimşek, "Öğrencilerin 4 hafta boyunca özverili bir şekilde öncelikle evlerinde bulunan ve kullanılmayan çöpe gidecek plastik şişeleri okula getirerek, plastiklerin geri dönüşüme katılmasını sağladı" dedi. Şimşek, "Bu proje ile geri dönüşüm merkezine 2 kamyonet plastik şişe teslim ettik. Proje boyunca bir pet şişenin doğada 400 yıl boyunca kaybolmadığını ve bizim 400 yıl boyunca bu şişenin atıldığı yerde yaşayan ve doğasını kirlettiğimiz insanlara, hayvanlara ve bitkilere karşı hem maddi hem de manevi sorumluluğumuz olduğunu ve geri dönüşümün üzerimizde bir hak olduğu üzerinde durduk. Ayrıca geri dönüşüm uzun vadede verimli bir ekonomik yatırımdır. Öğrencilerimize milli, manevi ve evrensel duyguların verilmeye çalışıldığı okulumuzda, öğrencilerimizin tasarruf bilinci ile hareket ettiğini görmek bize mutluluk veriyor" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE