İşbirliği protokolü İmzalandı

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürlüğü arasında öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına yönelik

GÜNDEM 13.11.2018 14:22:00 0
İşbirliği protokolü İmzalandı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük makamında düzenlenen protokolün imza töreni Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İŞKUR İl Müdürü Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yaşar Esen ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in katılımıyla yapıldı. İmzalanan işbirliği protokolü ile, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi ile Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında işgücü piyasasının talep ettiği mühendis adaylarının yetiştirilmesi için Sektör Tümleşik Eğitim Modeli ve İşbaşı Eğitim Programının bütünleştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. “Sektör Tümleşik Eğitim Modeli” kapsamında İşkur Hizmet Merkezi aracılığıyla işverenlerle iş birliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendislerin yetiştirilmesine yönelik İşbaşı Eğitim Programları düzenlenmesi ve bu programlara katılanlara Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi onaylı belge verilmesinin amaçlandığı açıklandı.

 

ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ DENEYİM KAZANMASI İÇİN

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, protokol imza töreninde öğrencilerinin, mezun olmadan mesleki deneyim kazanması için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana öğrencilerine en iyi eğitimi verme amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Namık Kemal Üniversitesi olarak bölgemizdeki tüm sanayicilerle görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra yapılan işbirliği protokolleri ile de gelişen teknolojiyi yakından takip etme ve öğrencilere bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanma fırsatını sunmaktayız" dedi.

 

TEORİK BİLGİLERİNİ GELİŞTİRECEK

 

Protokolün hayata geçirilmesi Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Sektör Tümleşik Eğitim veri tabanı aracılığıyla İşbaşı Eğitim programı kapsamında işveren ve katılımcı eşleştirmesi yapılacak. Ayrıca bu protokol, İşbaşı Eğitim Programı süresinin yüzde 25'inin tamamlanmasıyla eğitime devam eden katılımcılara en az yüzde 50’sinin 60 günden az olmamak üzere en az fiili eğitim süresi kadar işgücü talebinde bulunan işveren tarafından istihdam edilmesini de kapsadığı kaydedildi. Bu uygulama ile beraber öğrencilerin teorik bilgilerinin geliştirilmesi ve mesleki deneyimlerinin arttırılması amaçlanıyor.

 

Haber / Özge MERİÇ