13. Atatürk Heykeli Kınıklar Mahallesi'ne yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan "Her Köye Atatürk Anıtı ve Meydan Düzenlemesi" projesi kapsamında, on üçüncü Atatürk heykeli, Kınıklar Mahallesi'nde düzenlenen aç

GÜNDEM 12.11.2018 18:09:00 0
13. Atatürk Heykeli Kınıklar Mahallesi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım Cumartesi günü düzenlenen açılış törenine, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, çok sayıda vatandaş ve Kınıklar Mahallesi sakinleri katıldı.

 

BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLMAMIZIN SİMGESİDİR

 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan on üçüncü Atatürk Anıtı açılış töreninde açılış konuşmasını yapan Kınıklar Muhtarı Halil Kılıç, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. Atatürk büstü, millet olarak ona duyduğumuz minnetin bir simgesi olmasının yanı sıra vatan toprağının nasıl bir mücadele ile savunulduğunun da bir simgesidir. Türk bayrağı ile birlikte millet olmamızın, bağımsız bir devlet olmamızın simgesidir" sözlerine yer verdi.

 

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

 

Köye ve köylüye verilmesi gereken değere vurgu yapan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bugün andığımız Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir,’ derken, belki de bugünleri görerek tarımın bu ülkenin kalkınmasının motoru olduğuna, köylerin ve onun yarattığı köy modelinin Türkiye’yi hangi boyutlara taşıyacağına işaret etmişti. İşte aradan geçen yıllardan sonra biz birliğimizi, bütünlüğümüzü Atatürk’ün gösterdiği yolda ve onun ışığında sağlayabileceğimizi, umarım geç de olsa anladık. Bugün 13’üncü köyümüze Atatürk heykelini koyuyoruz. Biz köylerimizi önemsediğimiz için, milletin efendisi köylünün köylü kalması, köyde yaşaması için en değerli varlığımızı köy meydanlarına dikmeye devam edeceğiz. Her ay bir köyümüzde bu çalışmamız devam ediyor" dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Her köye Atatürk heykeli projesini başlatan, bugüne kadar 13 köyde düzenlenen Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Eşkinat ve çalışma arkadaşlarını takdir ve tebrik ediyorum. Bir gecede Tekirdağ’ın 257 köyü, 23 belde belediyesi mahalleye dönüşüyorsa, Türkiye’de 100 bin seçilmişin 90 bini tasfiye ediliyorsa, adına ne derseniz deyin, bu yanlış bir uygulamadır. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu, yönetmeliği olmayan tek kanundur. Yani uygulamaya bakarak yeni yönetmeliklerle düzenleme yapmaya çalışacaklar. Böyle bir kanun çıkarırken bu değişiklikten etkilenecek olan köy ve beldelerin iyi bilgilendirilmeleri gerekirdi" dedi. Açılış töreni Kınıklar Mahallesi sakini kadınlar ve protokol üyelerinin birlikte açılış kurdelesini çözmesi ile sona erdi. Törenin ardından katılımcılar Atatürk anıtına karanfil bırakarak anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ