80 yıldır unutmadık, unutmayacağız

Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80'incim yılında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de özlem, rahmet ve minnetle anıldı. Çerkez

GÜNDEM 10.11.2018 15:47:00 0
80 yıldır unutmadık, unutmayacağız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı saat 08:45’te Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumu ile başladı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saat 09:05’te ise hayat durdu. 2 dakika boyunca acı siren çalarken, protokol üyeleri ve anma programına katılanların yanı sıra sokaktaki vatandaşlar da saygı duruşunda bulunarak Atatürk’e saygılarını gösterdi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’ndaki ay yıldızlı bayraklar da yarıya indirildi.

 

SERGİYİ ZİYARET ETTİLER

 

Çelenk sunumunun ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri tarafından 10 Kasım dolayısıyla hazırlanan sergi ziyaret edildi. Belediye Hizmet Binası’nda açılan sergiyi ziyaret eden protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek ve öğretmenlerden, sergilenen eserlerle ilgili bilgi aldı.

 

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN DEVAM ETTİ

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı saat 10:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Deniz Akarslan’ın konuşması ile devam etti.

YAPMAMIZ GEREKEN O’NU ANLAMAYA ÇALIŞMAKTIR

 

Akarslan “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya adeta ateşten gömlek gibi kavrulurken, hepimiz barış ve bağımsızlık gibi kavramların değerini her zamankinden daha kuvvetli hissediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran kahramanlara minnet ve şükran duygularımız artarak büyüyor. Eşsiz lider Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümünde anarken aslında tek yapmamız gereken, O’nu anlamaya çalışmaktır” dedi.

 

BİR KURTULUŞ DESTANI YAZMIŞTIR

 

Ülkenin gerçeklerinin acımasızlığına rağmen güçlü bir inançla zafere odaklanan ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya meydan okuyarak dünya tarihine altın harflerle kazınan bir kurtuluş destanı yazdığını söyleyen Akarslan “Yıkılan bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir ruhla Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Askeri dehası ile düşmanları dize getiren Mustafa Kemal, devlet adamlığındaki üstün kabiliyetiyle dünyanın hayranlığını kazanmış, diplomatik başarılarıyla kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma kavuşturmuştur. Atatürk Cumhuriyetin kuruluşunun ardından peş peşe gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza yepyeni ufuklar açmıştır” dedi.

 

“CUMHURİYETİ EMANET EDEREK GÖSTERMİŞTİR”

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca her adımını dikkatle, dünyadaki gelişmeleri izleyerek ve Türk ulusunun desteğini daima yanında hissederek attığını söyleyen Akarslan, “Atatürk tüm zamanların lideridir. Zafer kazanmış bir komutan olmasına rağmen ‘Yurtta barış dünyada barış’ sözleriyle barışın vazgeçilmezliğini haykıran Atatürk zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı’nın sonunda kendisine ‘başardınız paşam’ diyenlere ‘Asıl mücadele şimdi başlıyor’ sözleri ile karşılık vererek Türk ulusunun aydınlanma sürecini başlatmış ve barış içinde büyümesini, gelişmesini istediği cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Yaşamı boyunca her fırsatta çocuklara gençlere seslenen, onlara bayramlar armağan eden, yurt gezilerinde yanında daima gençlere yer veren Atatürk’ün gençliğe olan inanç ve ümidini, benim en büyük eserim dediği cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiştir” dedi.

 

“EMANETİNİN BEKÇİSİYİZ”

 

Atatürk’ü anmanın en doğru yolunun O’nu iyi okumak ve sözlerini iyi yorumlamak olduğunu kaydeden Akarslan “Bizler bugün barış içinde bu güzel ülkede yaşayabiliyorsak, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza dayanışma içinde varlığımızı sürdürebiliyorsak, bilimde, sanatta sporda dünya çapında başarılar elde edebiliyorsak tüm bu güzel duyguları O’na ve O’nunla birlikte canları pahasına bu ülkeyi kuran kahramanlara borçluyuz. Bu borcumuzu ödemenin tek yolu çalışmak, daha çok çalışmaktır. Hepimize düşen görev ülkemizi barış içinde muhafaza ederek dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine çıkartmaktır. Ülkemizin bugün geldiği nokta bize bu konuda ümit vermektedir. Atatürk’ün emanetinin bekçisiyiz” diye konuştu.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Berat Yasin Temel’in “Mustafa Kemal’in kağnısı” ve Orhan Ateş’in “10 Kasım 1952” isimli şiirleri okumalarının ardından, ilçe genelinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eski milletvekili Ayşe Doğan tarafından verildi.  

ORATORYO İLE SONA ERDİ

 

Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler zeybek gösterisi sundu. Okul korosu tarafından Atatürk’ün en sevdiği şarkı ve marşların seslendirilmesinin ardından anma programı ‘Anıtkabir’ isimli oratoryo ile sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU